22. mai 2021 ble Etterstad postkontor ranet av tre bevæpnede menn. To ansatte ble truet med pistol og ble satt i håndjern av gjerningsmennene. Nå har de stengt dørene, fire måneder før planen.

I august 2020 varslet posten om at flere postkontor i Norge skulle legges ned og erstattes med Post i Butikk. Etterstad sto på listen over disse, men nedleggingen skulle ikke skje før oktober 2021, ifølge en tidligere pressemelding fra posten. En endring i planene har ført til at kontoret stenger ned tidligere enn planlagt.

Kommunikasjonsdirektør i Posten, Elisabeth Gjølme, hevder at nedleggelsen av Etterstad-kontoret ikke har noe å gjøre med det væpnede ranet som skjedde 22. mai.

– Det var praktiske grunner til at man valgte å justere i planene på Etterstad, sier Gjølme til AO.

Erstatter med Post i Butikk

Det er flere postkontor i landet som skal erstattes med Post i Butikk. Rodeløkka postkontor i Oslo legges også ned, etter planen i september 2022. Elisabeth Gjølme sier at de fleste nedleggelsene vil holde seg til planen, men at nedleggelsen av Etterstad ble fremskyndet.

– Det har blitt en revisjon i planene og postkontoret på Etterstad skal erstattes med tre pakkeutleveringer og en post i butikk som åpner i august etter sommeren.

Væpna ran

Ranet på Etterstad postkontor skjedde på morgenen 22. mai. Tre ranere fikk med seg en mindre pengesum og rømte fra stedet. Gjerningsmennene er ennå ikke funnet, og politiet leter også etter kjøretøyet som angivelig ble brukt.

Det var to ansatte til stede på jobb da ranet skjedde. De ble truet med pistol og tvunget til åpne opp en safe. De ble også satt i håndjern.

Les mer om ranet her:

Har fått navngitte tips om hvem postranerne kan være

Frigir ny video: Her slår ranerne til mot postkontoret – særlig én av dem vekket politiets interesse