– Det er flere funn som underbygger dette, uten at vi ønsker å gå i detaljer. Det er også viktig å understreke at vi fortsatt jobber ut fra flere hypoteser når det gjelder bevegelsene til den etterlyste, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Politiet bekrefter også at en politiaksjon på Vinterbro i Nordre Follo kommune er knyttet til etterforskningen. Det fantes opplysninger som ga grunn til å tro at han kunne oppholde seg der.

53 år gamle Millehaugen har sittet i Trondheim fengsel siden han ble dømt til 21 års fengsel med ti års minstetid i 2012. Han har tilbrakt mesteparten av sitt voksne liv i fengsel og har blant annet to drapsdommer bak seg.

Onsdag var han på permisjon mellom 9.00 og 15.00, men møtte ikke opp som avtalt etterpå. Millehaugen er nå etterlyst internasjonalt. Tidligere har han hatt fem permisjoner fra fengselet uten at det har oppstått problemer.

Har varslet «de man tenker burde bli varslet»

Politiet mener dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen ikke er farlig for allmennheten i utgangspunktet, men har varslet flere om at han har rømt fra fengsel.

– Vi har varslet andre politidistrikt og de man tenker burde bli varslet, men vi ønsker ikke å gå ut med hvem, sier politiadvokat Anne Haave i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet jobber ut ifra flere hypoteser om hvor Millehaugen har reist etter at han rømte under permisjon fra Trondheim fengsel onsdag. Etterforskningen så langt tyder på at han har reist til Oslo med fly, og tatt toget videre til Oslo S.

Haave sier man ikke regner Millehaugen som farlig for allmennheten i utgangspunktet, men:

– Vi har jo generelt sagt at vi ønsker tips, men publikum skal ikke foreta seg noe på egen hånd dersom man møter ham.

Millehaugen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 160, som innebærer at han har unndratt seg idømt straff. Haave påpeker imidlertid at han allerede sitter på lovens strengeste straff med 21 års forvaring og ti års minstetid.

LES OGSÅ: