En mann i 40-årene endte i kunstig koma etter å ha blitt slått ned på Europarådets plass om morgenen 11. juli.

– Vi visste ikke om han kom til å overleve. Jeg tenkte det verste, jeg gjorde jo det, sa offerets far Helge på Åsted Norge på TV 2 mandag kveld. Politiet har ikke klart å identifisere gjerningspersonen og etterlyste ham i tv-programmet.

Slått ned

– Det er en vanskelig fase, men det er positive ting som skjer med ham. Det er framgang. Vi håper på det aller beste for ham, sier offerets far Helge til Avisa Oslo.

Han håper gjerningspersonen nå blir identifisert etter offentlig etterlysning og at han ikke gjentar slike handlinger.

Sønnen ble slått og sparket på det groveste, fortalte faren på Åsted Norge.

Sønnen skal ha stått og snakket med noen andre på Europarådets Plass da han plutselig ble slått ned av en mann som kom til. En kvinne som så volden, løp etter gjerningsmannen til gangfeltet vis-à-vis The Hub. Deretter løp hun tilbake til offeret og ringte AMK.

Framskritt

Foreløpig er det uklart om offeret noen gang vil klare å gå igjen.

– Vi ser han gjør framskritt dag for dag og uke for uke, så vi er positive til at det kan gå bedre enn fryktet, og at det på sikt kan være et godt liv å leve for ham også, sier faren.

Småløp vekk

Etter volden småløp gjerningsmannen mot Oslo City, hvor han ble fanget opp av et annet overvåkingskamera. Han tok av seg hettegenseren, som ifølge tips til Åsted Norge skal dreie seg om en svart modell av merket Yourturn.

Ved Oslo City ender alle spor.

Bildene av gjerningsmannen, som ble fanget opp av overvåkingskameraer i området, er sendt ut som stikkbrev til alle ansatte i politiet, uten at personen er identifisert.

Det er Enhet sentrum i politiet som etterforsker voldshendelsen.