Gå til sidens hovedinnhold

Etterlyser vitner etter knivstikking

Oslo-politiet kommer fredag ettermiddag med en oppfordring: Var du vitne til knivstikkingen på Lindeberg mandag, ta kontakt.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner til at en gutt ble påført stikkskader 30/11-20 ca kl 11:30. Hendelsen skjedde mellom Lindeberg T bussholdeplass og Lindeberg senter. Politiet ønsker spesielt å komme i kontakt med vitner som skal ha forsøkt å ta tak i ungdommer som løp fra stedet etter hendelsen. Vitner kan ta kontakt med politiet på kriminalvakten.oslo@politiet.no, lyder det i meldingen.

En 15-åring er siktet for drapsforsøk etter episoden. Han ble varetekstfengslet tidligere denne uken.

En 14-åring ble fraktet til sykehus med kritiske skader. Fire unge personer barket sammen ved Lindeberg senter mandag formiddag. 14-åringen kastet seg inn i en buss ned til Furuset, hvor han ble tatt hånd om av ambulansearbeidere.

14-åringen ble påført alvorlige stikkskader, men er utenfor livsfare.

De to involverte skal ha hatt kjennskap til hverandre fra før, og det var flere vitner til hendelsen.

– Han har forklart seg om det (foranledningen til hendelsen, red. anm.), men nå har vi bedt om varetektsfengsling med bakgrunn i bevisforspillelsesfare. Det betyr at jeg dessverre ikke kan kommentere det nærmere, sa politiadvokat Kari Kirkhorn til Avisa Oslo i tingretten på tirsdag.

Saken oppdateres.

Kommentarer til denne saken