– Da kom han til rette, melder eier Kristen Rikter-Svendsen i en SMS til Avisa Oslo mandag formiddag.

Freddie, som bor på Nesøya, var på besøk hos noen venner som tok han med på tur til Frognerparken søndag formiddag.

Der ble han ifølge eier Kristen Rikter-Svendsen jaget bort av noen større hunder. Dette skjedde i 12-tiden.

– Nå har vi gått manngard med 20-30 stykker fra Skøyen til Majorstuen. Han ble sist sett løpende på vei opp fra hundeparken i retning Volvat, forteller Rikter-Svendsen søndag ettermiddag.

Han forteller at etter at innlegget ble delt på Facebook-gruppa «Rømlingen» har mange engasjert seg.

– Så det er flere som går og leter med lykt og refleksvest nå. Det er er mange gode dyrevenner der ute som gjør hva de kan. Det varmer veldig at det er så stort engasjement for han, Rikter-Svendsen.

– Kald og redd

Ifølge eieren er Freddie en sprek, ung hund som nok klarer seg godt. Han legger likevel ikke skjul på at han er bekymret.

– Nå er han nok kald og redd. Han har både halsbånd med nummeret mitt på samt at han er chippet, så vi håper at noen tar kontakt snart, sier Rikter-Svendsen.

Eierne varslet både Ruter, Bærum kranservice og politiet om forsvinningen.

– Av de som har greie på dette har vi blitt forklart at den både kan ha beveget seg langt eller ikke beveget seg i det hele tatt. Så vi leter i et stort område, sier Rikter-Svendsen.

Eierne og frivillige lette gjennom natten og i morgentimene mandag.

På Facebook-siden til Rømlingen opplyser Rikter-Svendsen at Freddie ble tatt hånd om av et eldre ektepar som hadde funnet ham på terrassen sin på Vinderen. De tok kontakt med eieren mandag formiddag.

LES OGSÅ: