For drøye fire måneder siden nominerte Oslos stortingsrepresentant de siste 15 årene, Christian Tybring-Gjedde fra Fremskrittspartiet, Donald Trump til Nobels fredspris.

I kveld trengte det som best kan beskrives som Trumps paramilitære stormtropper inn i hjertet av det som inntil nylig var verdens eldste, beste og viktigste demokrati, den monumentale, mektige amerikanske kongressbygningen i Washington DC.

Det pågår i kveld det som kan se ut som et forsøk på et fascistisk statskupp i USA. Trumps pøbler – for de handler alle på oppdrag av Trump – brøt seg gjennom flere politisperringer. Skudd skal ha blitt avfyrt innenfor dørene i institusjonen der de to kamrene på toppen av det amerikanske demokratiet, Senatet og Representantenes hus, er lokalisert.

Jeg vet ikke hva Christian Tybring-Gjedde har å si til de groteske bildene fra hovedstaden til det som siden 1945 har vært Norges viktigste allierte.

Og for å være ærlig, jeg kan ikke si jeg bryr meg.

Nobels fredspris er verdens mest prestisjetunge utmerkelse. At Trump gjennom mer enn fire år som presidentkandidat og presidentkandidat har vist minimal respekt for forsamlinger av den typen Oslos velgere har plassert Tybring-Gjedde i, Stortinget, visste den mangeårige lederen i Oslo Frp utmerket godt da han nominerte Trump.

Nominasjonen vakte da også oppsikt over absolutt hele verden, med rette, men oppmerksomheten hadde knapt noe sted preg av annet enn vantro og avsky, også det med rette.

Jeg har siden han gjorde dette holdt mannen som altså står bak Frps leder Siv Jensen på Oslo Frps liste, mistenkt for å ha stått svært, svært langt bak i køen da Vårherre delte ut skamvettets nådegave.

Oslo er Norges hovedstad. Her ligger Stortinget, Oslos og Norges viktigste bygning. Vår lovgivende forsamling. Kan noen forestille seg at vår nasjonalforsamling stormes av pøbel som nekter å akseptere at deres foretrukne politiske alternativ er stemt ned i det norske folk i valg?

Nei, men det var det som skjedde den 9. april 1940. Takket være nettopp USA vant de allierte krigen, og siden 8. mai 1945 har vi snakket norsk, ikke tysk, i Oslo.

Trump har etterhvert fått mange tilhengere også her i Norge. Folk som støtter ham uansett hva han sier og gjør, og som også skifter mening, slik Trump ofte gjør, hver gang idolet gjør det.

Den mest prominente av Trumps sterke beundrere i Norge, er Christian Tybring-Gjedde.

Den ukritiske støtten til mannen som mer eller mindre rett ut har sagt at han vil USAs diktator, har ikke bare kommet til uttrykk gjennom den skandaløse fredsprisnominasjonen. Tybring-Gjedde, og faktisk også enkelte andre av hans partifeller, har gang på gang gitt uttrykk for sin utvetydige støtte til Trumps person og politikk. Altså til mannen som systematisk skjeller ut sine vestlige allierte statsledere, og vil skrote NATO, men som hyller Vladimir Putin, Kim Jong-un og andre despoter.

Frp satt ved Kongens bord inntil de valgte å gi opp makt og styring ved å gå ut av Erna Solbergs regjering for snart ett år siden. Da var Tybring-Gjedde Frps forsvarspolitiske talsperson. Tenk dét!

I mars skal Oslo Frp sette sammen sin stortingsliste for perioden 2021-25. Oslos innbyggere skal til høsten bestemme hvem som skal representere våre interesser i styringen av hele Norge. Tybring-Gjedde var for femte gang innstilt til sikker stortingsplass.

Frps tidligere nestleder og statsråd, Ketil Solvik-Olsen, er satt på jobben til å rydde opp i ukulturen i Oslo Frp, et parti som bare fikk 5,3 prosent av stemmene i hovedstaden i 2019.

Siv Jensens parti har nå fått en enestående sjanse til å vise at Frp står fjellstøtt midt i den norske demokratiske historien, også i Oslo.

Det krever at Christian Tybring-Gjeddes dager som stortingsrepresentant bør være talte etter valget mandag 13. september.