Gå til sidens hovedinnhold

Et av Oslos mest populære mosjonsløp utsettes

Sentrumsløpet har fått ny dato. Nå må ivrige løpere vente til august.

Torsdag ble det klart at Sentrumsløpet, som under normale omstendigheter pleier å ha over 12.000 påmeldte hvert år, utsettes til etter sommeren.

Opprinnelig skulle det populære Oslo-løpet blitt arrangert 24. april, men er nå blitt flyttet til 28. august.

Usikker smittesituasjon

Bakgrunnen for beslutningen kommer av den usikre smittesituasjonen i Norge. Arrangørene så på det som svært usannsynlig å kunne arrangere løpet til den oppsatte datoen.

– Vi må ta et valg tidlig og mener det er vårt ansvar som arrangør å holde optimismen oppe og stå klar for å arrangere når vi igjen kan. Vi håper andre arrangører tenker på samme vis og tør å planlegge. Vi er en frivillig organisasjon og Sentrumsløpet er en stor del av vår identitet. Det er derfor vårt mål å gjøre det vi kan for å arrangere i 2021, forteller Simen Wifstad, arrangementsansvarlig for Sentrumsløpet, i en pressemelding.

Les også

20.000 påmeldt: Dette er planen for de store Oslo-løpene

Jobbet med ulike datoer

I januar skrev Avisa Oslo om de ulike scenarioene arrangørene opererte med. Wifstad la ikke skjul på at de jobbet med å finne en alternativ dato.

– Situasjonen er selvfølgelig krevende. Vi vet ikke hvilke retningslinjer som vil gjelde om noen måneder. Vi jobber derfor med ulike planer og forhåpentligvis vil vi kunne arrangere i 2021, sa han.

– Vi låser oss ikke fast til én dato og er derfor åpne og jobber med flere alternativer. Hvis man går gjennom dette året uten en sånn type folkefest, er det veldig synd, la han til.

Foreløpig har ikke Holmenkollstafetten (satt til 8. mai), KK-Mila (satt til 4. september) eller Oslo Maraton (satt til 19. september) blitt utsatt.

Kommentarer til denne saken