Noen du vet om som fortjener en slik pris? Kom med ditt forslag her!

Valentin Danev fra Bulgaria nyter følelsen av å kaste seg ut fra stupetårnet på flytebrygga.

Mens saltvannet drypper nedover overkroppen, må han erkjenne:

– Det er litt kaldt i vannet.

Han er ikke i Norge på ferie, men jobber på Color Line-ferja og har litt tid å slå i hjel mens den ligger til kai i Oslo.

– Vi gikk for å se på Operahuset og da så vi stranda. Det var en utmerket ekstra fordel, sier han med et smil.

Med seg har han kollega Daniela Petkova.

– Jeg elsker det her. Absolutt! sier hun.

Men å bade er uaktuelt: «No way!», utbryter hun på engelsk og forklarer at vannet er altfor kaldt. Likevel nyter hun å sole seg på gresset.

Bildeserie

Se hvem som koste seg på Operastranda søndag

«Fantastisk byliv»

Det har gått ett år siden den ble åpnet.

Den svært varierte stranda har blitt et populært tilskudd i Bjørvika. Muligheter for å kose seg på gress, på sandstrand, steiner eller vendbare på stoler er bare noen av fasilitetene den bynære stranda har å by på.

Nå har en av AOs lesere foreslått stranda som kandidat til å vinne Bylivsprisen i 2022. En pris som skal deles ut i høst.

Det er en pris som skal hylle noe fysisk som har kommet på plass i Oslo og skaper økt liv i byen. Les mer her.

Kandidater til prisen er det dere – leserne våre – som foreslår.

I høst skal det velges ut ti kandidater som igjen kan stemmes fram av dere.

Slik lyder forslaget om Operastranda

Hvem nominerer du til Bylivsprisen?

«Operastranda»

Hvorfor fortjener ditt forslag prisen?

«Tilgjengelighet til å oppholde seg/glede seg over de flotte omgivelsene ved fjorden uten kostnad for publikum på et fantastisk sted å lage en strand på, midt mellom /nært flotte kulturelle bygninger som Operaen , Munch, Deichman, og i en helt ny bydel har fått laget et flott fristed som ALLE har mulighet til å benytte seg av. Midt i byen. Vakkert sted ved fjorden. Helt gratis. Tenker at det skaper/gir et stort mangfold til alle, barn som voksen, fattig eller rik, omgitt av kunst, kultur, restauranter og andre betalingskrevende aktivitetstilbud. En flott miks! Noe for alle. Uten Operastranda/Havnepromenaden langs sjøen generelt, (og Sjøbadet) kunne området muligens blitt kun et område for de som kunne legge igjen penger på nevnte steder. Et veldig flott, inkluderende og fremtidsretta bysentrumstiltak! Det gledes til å se alt ferdig på Operastranda☀️ Fantastisk Byliv»

Forslagsstilleren trekker ikke fram noen spesiell aktør som har stått for arbeidet. Operastranda ble overlevert til Oslo kommune fra Bjørvika Utvikling, som eies av Oslo S Utvikling og Hav Eiendom. Stranda er utviklet i samarbeid med en rekke entreprenører under dem igjen.

Populær blant barnefamilier

Barnefamilier ser ut til å være spesielt tiltrukket av Operastranda.

En familie fra Tønsberg utnytter fasilitetene til det fulle når de får låne en leilighet i Bjørvika av foreldre.

– Dette er en fantastisk bystrand rett utenfor døra. I en storby må man vanligvis dra litt av gårde for å finne en strand, men her er det bare å ta på seg badetøy og gå rett ut døra, sier Ove Skancke Andreassen.

Han skryter blant annet av den lille barnestranda som er langgrunt. Der kan barna Asta (3) og Saga (1) leke seg mens foreldrene er veldig komfortable.