(Oslodebatten)

Til den kjekke gutten som heiv seg under bommene på Sørli forleden kveld, rett foran en trikk som skulle inn og parkere og således ikke tok med folk, og til den pent kledde herren som ville at trikken skulle vente på hans kone - hun kom løpende langs Kongsveien for så å krype under bommene:

Bommene er der fordi det er en grunn til det.

Ekebergbanen er en forstadsbane, ikke noen bytrikk. Det vil si at hastigheten er høyere enn i byen. Derfor er det bommer på holdeplassene, så ikke folk skal løpe over rett foran en trikk. Trikken stopper ikke på en femøring.

Selv om du fint smutter under, så er det alltid noen småbarn som ser deg. Monkey see, monkey do: Unger tar etter de voksne, men de kan ikke bedømme fare

En kan kanskje si at om noen havner under trikken er det deres egen feil, og de kan bare ha det så godt. Jeg unner ingen å bli påkjørt av trikken, selv om det er deres egen skyld. Dessuten vil heller ikke trikkeføreren det. Å kjøre på noen er ikke noe moro. Å bulke med en bil - en «fender bender» - er ikke så farlig. Nytt panser får du i butikken. Det er verre med ny hofte eller nytt bein. Mennesker er som kjent skrøpelige saker, vi har ikke airbager.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Er det verdt å sette liv og lemmer i fare bare for å rekke en trikk? Det er ikke som om den går en gang om dagen, den går hvert 5. minutt eller oftere. Og selv om du fint smutter under, så er det alltid noen småbarn som ser deg. Monkey see, monkey do: Unger tar etter de voksne, men de kan ikke bedømme fare. Vil du ha det indirekte ansvaret for at en unge løper under bommene og havnet under trikken?

Respekter bommene og skiltingen. Bomsniking er farlig og faktisk også forbudt i henhold til Jernbaneloven. Jeg har tre år igjen til pensjon, jeg har hittil ikke kjørt noen i hjel. La meg få gå ut av yrkeslivet med den mentale helsen i behold.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Ny trikk er mindre moro for den som nesten ikke har råd til å gå om bord

Les også

Dropp matkjedene. De fremstår som en vits

Les også

Når verden rundt oss ikke ser ut som vi ønsker

Les også

Kanskje var du den pene, kule, morsomme på barneskolen. Det vet ikke dine nye kolleger