Gå til sidens hovedinnhold

Endrer reglene for vaksinerte

Det skal nå bli lov å samles mer enn ti personer i Oslo kommune når man er vaksinert, skriver Aftenposten.

Tidligere Frp-leder Siv Jensen er for øyeblikket under etterforskning for å ha brutt Oslo kommunes regler for hvor mange personer man kan samle til en privat sammenkomst.

Hun feiret 17. mai sammen med tolv andre. Fem av dem var vaksinert.

I de nasjonale reglene heter det at vaksinerte ikke teller på antallsbegrensning. Altså at Jensen feiret 17. mai med sju andre, og dermed innenfor begrensningen på ti personer.

Men I Oslo har det vært andre regler, og de har ikke skilt mellom vaksinerte og ikke-vaksinerte. Dermed var Jensens selskap, som ble avholdt i Oslo, over begrensningen.

Men nå endres reglene, skriver Aftenposten onsdag ettermiddag, slik at de skiller mellom vaksinerte og ikke-vaksinerte.

– Det har aldri vært vår mening å skape usikkerhet rundt om dette skillet skal innføres eller ikke. Men det er ikke sånn at koronareglene endres fra en dag til en annen. Reglene gjelder normalt for to uker av gangen, og oppdateres hver andre uke, sier byrådsleder Raymond Johansen til avisen.

Til Aftenposten sier Preben Aavitsland, overlege i Folkehelseinstituttet, at vaksinene er svært gode. Det har dermed ikke vært smittevernfaglig grunnlag for å nekte flere enn ti vaksinerte å være sammen.

– Er man vaksinert, så er det ikke noe problem å sitte sammen med 50 andre vaksinerte innendørs. En gjeng vaksinerte mennesker kan nesten gjøre hva de vil sammen, uten at det er noe å være redd for, sier Aavitsland til Aftenposten.

Kommentarer til denne saken