Gå til sidens hovedinnhold

Endelig kunne Eusebiu ta farvel med 2020: – Det har vært det verste året i mitt liv

Tradisjonen tro samlet folk seg i Frognerparken på nyttårsaften. Med god avstand mellom kohortene tok Oslofolket farvel med 2020, med håp om et bedre 2021.

– 2020 har vært det verste året i mitt liv, sier Eusebiu Budau, som sammen med kona Lydia Budau har tatt med seg familien til Frognerparken for å feire avslutningen på 2020 med fyrverkeri og stjerneskudd.

Esebiu kan fortelle at 2020 har vært det verste året i hans liv: På grunn av pandemien mistet han selskapet sitt, og arbeidsmarkedet har vært tøft.

– Men jeg har også fått mer tid med familien, og det har vært fint, forteller han.

Likevel, både han og resten av familien ser frem mot 2021, og de har kjøpt inn godt med fyrverkeri for å markere årsskiftet:

– Forhåpentligvis blir det et bedre år, sier han.

Litt bortenfor familien Budau, har det samlet seg en feireglad gjeng: Gøran Søland kan fortelle at de er en «god miks» som feirer det nye året, en liten del av dem har hatt en liten fest, og nå møter de et par andre her i parken.

– 2020 har vært dritt for mange, og bra for noen, sier han, og tilføyer:

– Men jeg tror vi har lært mye.

Optimistiske for 2021

Det er mange i år som jubler litt ekstra høyt midnatt: De fleste gleder seg nok til et nytt år. Dag Torsfare og Magnus Johansson har troppet opp i parken med bobler og ballonger. De legger ikke skjul på at 2021 har vært et «litt tungt år», og nå håper de på en bedre tid:

– Vi ser med optimisme på det nye året! smiler de.

Kommentarer til denne saken