Gå til sidens hovedinnhold

Endelig klare for å bygge nye Tøyenbadet: – Får sju bassenger

Oslo kommune har inngått kontrakt med AF-gruppen, som i sterk konkurranse med to andre entreprenører vant hovedentreprise bygg for det nye Tøyenbadet.

– Det er mange som ser frem til et nytt hovedbad i Oslo, og vi gleder oss til å komme i gang å bygge, sier fungerende direktør Knut Berge Øverdal i Kultur- og idrettsbygg i en pressemelding.

Byggearbeidene starter opp høsten 2021, og badet er planlagt å kunne brukes sommeren 2024.

– AF-gruppen har god kompetanse og erfaring, og har lagt frem en god plan for arbeidene. Vi er glade for å ha dem med på laget, sier Øverdal.

– Høye miljømål

Les også

Mye morfin forsvant fra ambulansestasjonen. Årsaken slo ned som en bombe

Nye Tøyenbadet har høye miljømål, og stiller krav til miljøvennlig materialbruk og materialgjenvinning, heter det videre i pressemeldingen.

– Byggeplassen skal være fossilfri med stort innslag av utslippsfrie anleggsmaskiner. I tillegg skal det nye Tøyenbadet være et foregangsprosjekt for seriøsitetsbestemmelsene i Oslomodellen.

I byggentreprisen har kommunen for første gang kontraktfestet krav som skal bidra til å sikre økt mangfold og forebygge trakassering på byggeplassen.

– Det er blant annet kontraktfestet et mål om at 20 prosent av de arbeidende lærlingetimene skal utføres av kvinnelige lærlinger.

– Prosjektet stiller store krav til miljø, materialvalg og seriøsitet. Vi ser frem til å samhandle med Kultur- og idrettsbygg og øvrige involverte aktører for å gi et godt tilbud med moderne fasiliteter i hovedstaden, sier konsernsjef i AF Gruppen, Amund Tøftum.

Les også

Sommerskolen avlyser – Julie (7) og Amira (6) får ikke svømme i sommer

Økt bassengkapasitet

Det gamle Tøyenbadet ble ferdig revet høsten 2020, og et nytt, moderne badeanlegg skal føres opp på samme tomt. Grunnarbeidene ferdigstilles høsten 2021, parallelt med oppstart av byggearbeidene.

Det nye Tøyenbadet skal bestå av både et innendørsanlegg, et utendørsanlegg og en fullverdig flerbrukshall, heter det i pressemeldingen.

– Med totalt sju bassenger og en vannflate på 2 700 kvadratmeter, vil det nye anlegget bli Oslos største badeanlegg og gi et variert badetilbud til idretten, skole, helse, mosjon, lek og velvære. Det nye anlegget vil få 2,5 ganger større vannflate enn det gamle Tøyenbadet, og bidra med økt bassengkapasitet i Oslo.

Les også

Sagene bad gjenåpner: – Det er nesten ikke bad igjen i Oslo

Les også

Disse bassengene bygges i Oslo

Kommentarer til denne saken