Eiendomsskatt seiler opp som en viktig sak i Oslo. Det ligger an til eiendomsskattesjokk i Oslo om de rødgrønne fortsetter. Det vet Oslo Aps andrekandidat, Rina Mariann Hansen og derfor forsøkte hun seg på Politisk Kvarter onsdag med at AP ikke skal øke eiendomsskatten i Oslo. Avisa Oslo kan gjengi følgende fra debatten på Politisk kvarter:

– Vi skal ikke øke eiendomsskatten for folk i Oslo.

– Er det en garanti?

– Mhm.

– Det er veldig interessant.

Viktig for privatøkonomien til Oslo-folk

Slik den politiske situasjon er i Oslo i dag, kan innbyggerne kun sikre seg mot et eiendomsskattesjokk ved å sørge for et maktskifte i Oslo. Derfor er dette valget så viktig for privatøkonomien til folk i Oslo.

Med den høyeste prisøkning på mange år, store renteøkninger og sterk økning i kommunale avgifter, er folks privatøkonomi under sterkt press. Det er slik at stadig flere er bekymret for om de har råd til å beholde sin bolig. Dette er dramatisk for mange, og det kan det bli for flere fremover.

I disse tider er det derfor avgjørende viktig at både Stortinget og Oslo kommune fører en ansvarlig økonomisk politikk, som ikke påfører innbyggerne ytterligere belastninger.

Derfor vil Oslo Høyre gjøre det litt lettere for innbyggerne ved å fjerne eiendomsskatten på boliger, og vi vil føre en politikk for å bidra til å holde de kommunale avgiftene så lave som mulig. Det er tid for en stram økonomisk styring for å gjøre det lettere for innbyggerne. Det må bli slutt på sløsing med kommunens penger.

Et historisk svakt og presset Arbeiderparti

Midt i dyrtiden som nå oppleves av stadig flere, arbeider Raymond Johansen sammen med sine Arbeiderparti-topper i Bergen og Trondheim, for at Stortinget skal heve makstaket for hva kommunene kan ta inn i eiendomsskatt på folks hjem og hytter.

Vinner de rødgrønne dette kommunevalget, er det stor fare for at det sosialistiske flertallet på Stortinget, vil bruke sitt flertall til å øke dagens makstak fra 4 til 7 promille, som i realiteten innebærer en økning på hele 75 prosent. Det vil være dramatisk.

Dersom de rødgrønne vinner valget i Oslo, må innbyggerne i hovedstaden forberede seg på et eiendomsskattesjokk. Det er tilstrekkelig å lese partiprogrammene til SV, Rødt og MDG for å skjønne det. Disse partiene kommer til å presse et historisk svakt Arbeiderparti for å få mest mulig til alle mulige gode formål. Da vil ikke veien bli lang til en kraftig økning av eiendomsskatten på bolig- og næringseiendom for å finansiere økte utgifter.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Javisst kan det bli eiendomsskatte-sjokk i Oslo!

Les også

Eiendomsskatte-sjokk? Det er ingen tvil om hva Rødt ønsker

Les også

De andre partiene skjønte at de hadde tabba seg ut. Men ikke Høyre

Les også

Før eller senere går de tom for andre folks penger