En person er pågrepet etter skyteepisoden på Trosterud natt til forrige onsdag. Det melder Oslo politidistrikt i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Det dreier seg om en etnisk norsk mann i 50-årene. Han er siktet for drapsforsøk.

– Vi er tidlig i en ny fase av etterforskningen, og vi har foreløpig ikke mer informasjon å gå ut med, skriver politiet i pressemeldingen.

Uavklart om avhør

Politiinspektør Grete Lien Metlid forteller at mannen ble pågrepet i Oslo tirsdag ettermiddag. Pågripelsen skjedde etter at hun holdt pressekonferanse om de siste ukers skyteepisoder på politihuset klokken 11.30.

– Vi er tilbakeholdne med informasjon nå som saken nylig har gått i en ny etterforskningsfase. Vi har et håp om å få kommet i gang med avhør av ham, men det er ennå tidlig og vi har ikke fått tilbakemelding om hvordan han stiller seg til det, sier Metlid til Avisa Oslo.

Den siktede mannen har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer.

Metlid vil ikke gå inn på bakgrunnen for pågripelsen.

– Det kan jeg ikke, annet enn at det har vært en intens etterforskning med utvikling de siste dagene. Samlet sett har det gitt grunnlag for pågripelse. Så må vi se hva den videre etterforskningen bringer, sier hun.

Ikke kjent for politiet

– Er dette en mann dere har hatt i kikkerten over en periode?

– Det kan jeg ikke gå inn på, svarer Metlid.

Hun legger til at mannen ikke skal være kjent for politiet fra tidligere. Politiet har tidligere uttalt at det heller ikke skal ligge noen kjent konflikt bak skytingen.

Begge mennene som ble skutt, er beskrevet som alvorlig skadet, men stabile. Det dreier seg om en gutt i slutten av tenårene og en mann i 20-årene.

De mottar ennå medisinsk behandling, men politiet har delvis fått avhørt dem.