Det bekrefter Arild Stenersen, vaktleder på kriminalvakta i Oslo politidistrikt, overfor Avisa Oslo.

– En person ble pågrepet i løpet av natten, sier han.

Han ønsker foreløpig ikke å gå nærmere inn på hvem personen er, omstendighetene rundt pågripelsen eller hvor det skjedde.

– Det kan vi ikke uttale oss om nå, sier Stenersen.

NRK var først ute med å melde om pågripelsen klokken 05.18 tirsdag morgen.

Skal være relasjon

– Leter politiet etter flere personer?

– Vi kan ikke utelukke at det er flere involverte, men per nå er det ikke noe grunnlag for å hente inn flere, svarer Stenersen.

Det var i 20.45-tiden mandag kveld at en mann i 20-årene ble skutt i mageregionen ved T-banestasjonen på Brynseng. Fornærmede ble kjørt til sykehus med det som er beskrevet som alvorlige, men ikke livstruende skader.

Natt til tirsdag bekreftet Stenersen overfor NTB at de lette etter en navngitt person. Det er samme person som nå er pågrepet.

Ifølge Avisa Oslos opplysninger skal det være en relasjon mellom personen og mannen som ble skutt. Foreløpig har ikke politiet ønsket å gå nærmere inn på det, utover å avkrefte at skytingen var tilfeldig.

– Vi har tegnet oss et visst bilde, men av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke gå inn på flere detaljer nå, sa Brian Skotnes, politiets innsatsleder på åstedet, til Avisa Oslo sent mandag kveld.

Det er ennå uklart hva som var foranledningen til skuddene.

Tomhylser på bakken

Det var en rekke personer til stede da det ifølge vitner ble løsnet minst to skudd ved Brynseng T-banestasjon mandag kveld.

Bilder Avisa Oslo har fått tilgang til, viser også to tomhylser liggende på bakken ved benken der fornærmede oppholdt seg da han ble skutt.

– Jeg var på vei til butikken da jeg så han og to andre. Han satt på benken her. Så ble han skutt. Jeg skjønte ikke at det var et skudd med en gang, men da jeg snudde meg så lå han på bakken. De andre ropte høyt «han er skutt, han er skutt», fortalte et vitne mandag kveld.

En person ble anholdt av politiet ikke lenge etter skytingen, men ble senere sjekket ut av saken.

Skyteepisoden skapte stans i T-banetrafikken forbi Brynseng mandag kveld, men tirsdag morgen går togene som normalt.