Gå til sidens hovedinnhold

En pågrepet etter skyting på Bjølsen – siktede ikke avhørt

En person er siktet for drapsforsøk etter at en ung mann ble skutt på Bjølsen lørdag kveld. Fornærmede er ikke livstruende skadet.

Politiet fikk melding om skytingen på Bjølsen klokken 21.03 lørdag kveld. De rykket ut til området, der de fant den fornærmede mannen i en leilighet i Ålesundgata.

En pågrepet

Ifølge vitner forlot tre personer området til fots, muligens i bil. De skal ha løpt mot Treschows gate, formentlig krysset den og fortsatt ned mot Akerselva. Det ble satt inn både hund og helikopter i søket etter de mistenkte.

Tidlig søndag morgen forteller fungerende kriminalleder Arild Stenersen til Avisa Oslo at det fremdeles er en person som er pågrepet og siktet for drapsforsøk. Han kan ikke si noe om de leter etter ytterligere to personer:

– Etterforskningen vil forsøke å belyse hvor mange personer som eventuelt står bak dette og hvem disse personene er. Hvor langt vi har kommet i det arbeidet kan jeg ikke gå noe nærmere inn på nå, sier han.

Ikke avhørt

Han opplyser at politiet har gjennomført flere avhør i forbindelse med saken.

– Siktede er ikke avhørt, sier han.

– Vil siktede bli fremstilt for fengsling søndag?

– Det vil bli vurdert i løpet av dagen av de som eier saken om det blir noen fengsling i dag.

Politiet meldte lørdag kveld at den unge mannen som ble utsatt for ugjerningen var utenfor livsfare. Søndag morgen opplyser Stenersen at han er stabil og at han ikke har vært livstruende skadd.

– Har dere fått klarhet i om det er noen relasjon mellom siktede og fornærmede?

– Det kan jeg ikke si noe om.

Stenersen kan heller ikke gå i detalj på om politiet har snakket med fornærmede.

  • Vet du noe om dette? Har du bilder eller video? Tips oss på tips@ao.no eller telefon 22 30 80 00.

Flere naboer som Avisa Oslo har snakket med, kunne fortelle at de hørte ett – muligens to – smell før politiet og ambulansepersonell kom til stedet.

Kommentarer til denne saken