Innsatsleder i Oslo brann- og redningsetat, Robert Corell, er ikke i tvil om hvordan helgen i Kollen endte. Ingen branner, ingen ulykker, men en del fyll og skader som følge av beruselse.

– Søndag fikk vi flest spørsmål om vi hadde solkrem, oppsummerer vaktleder Anders Oustorp i Oslo Røde Kors Hjelpekorps.

Normal trafikk

Ved 17-tiden lørdag kunne Sporveien T-banen gå tilbake til normal trafikk på Frognerseterbanen igjen fordi trafikken hadde avtatt så mye at det ikke lenger var nødvendig med flere ekspresstog.

– Dette er et driftsopplegg vi har kjørt tidligere, med veldig hyppige avganger og veldig god kapasitet.

Det sier pressevakt i Ruter, Sofie Bruun, til Avisa Oslo.

T-banen hadde kapasitet på 14.000 passasjerer per time frem til det tidspunktet, og det er ikke meldt om noen kapasitetsproblemer, sier Bruun.

Skifesten håpet på rundt 50.000 publikummere i helgen, men oppnådde ikke et så høyt antall, tross fantastisk vintervær.

Småskader

Oslo Røde Kors Hjelpekorps behandlet 50 småskader lørdag, men startet, som nødetatene, sin beredskap i Holmenkollen allerede fredag.

– Det er mest sår- og bruddskader. Dette er skader en kan forvente når mange folk er samlet ute på denne måten. Ni er sendt videre til sykehus og legevakt. Det er hovedsakelig snakk om svært berusede og relativt unge personer, sier vaktleder i Oslo Røde Kors Hjelpekorps, Anders Oustorp.

For de frivillige på vakt har det vært en positiv opplevelse å kunne dele sportsgleden i Kollen med publikum og samtidig kunne passe på folk om ting går over styr, sier han.

– Det var vesentlig færre publikummere søndag, og litt annen profil på dem enn på lørdag. Vi tok hånd om noen få overstadige berusede i dag også, sier han til AO søndag kveld.

Bildeserie

Hæla i taket og full folkefest i Kollen - se hvem som svingte seg lørdag

– Vi klarte å fremskaffe solkrem, sier han.

Sammen med Holmenkollen er vi kjempefornøyde, og at arrangementet endelig er i gang igjen. Det fortjener Oslo å ha, med så flott anlegg og publikummere, sier han.

Beredskap

Innsatsleder Robert Corell i Oslo brann- og redningsetat ledet et mannskap på åtte i helgen:

– Helgen har vært veldig bra. Hovedgrunnen for vår tilstedeværelse var beredskap mot brann og ulykker. Vi flyttet Smestad brannstasjon til Frognerseteren med én mannskapsbil, én tankbil og to ATV-er, forteller innsatsleder Corell til AO.

– Skulle det skje noe i Holmenkollen, kunne vi ikke basere oss på Holmenkollveien. Vi var nødt til å være på oversiden av Kollen.

– Det vi har gjort mye av, er å hjelpe til med transport av pasienter til Røde Kors-teltet, hvor overstadige ble tatt hånd om. Det var ungdommer som drakk seg så fulle at de ikke klarte å ta hånd om seg selv, konstaterer innsatslederen.

Ungdom helt ned i 16 år måtte tas hånd om.

– Noen foreldre er neppe helt klar over hva som skjedde der oppe. Mellom klokken 13–15 lørdag var det en del å gjøre, men allerede klokka ti måtte vi ta hånd om førstemann, forteller han.

Anmeldt

Også søndag var det litt fest og moro, men på langt nær i samme skala som lørdag. Politiet kan melde om at ingen ble innbrakt fra Holmenkollen i helgen, men at en 17-åring ble kjørt hjem og vil bli anmeldt for vold mot politiet.