Like etter klokken 19.20 tirsdag kveld meldte politiet på Twitter at de var i Trondheimsveien på Grünerløkka med ambulanse etter melding om en voldsepisode.

– En person behandles av ambulansen grunnet hodeskader. Vedkommende var bevisst og oppegående. Vi leter etter andre involverte i hendelsen, opplyste politiet.

Operasjonsleder, Rune Hekkelstrand opplyste like etterpå at vedkommende fremsto som en voksen mann og at han ble behandlet av ambulanse på stedet.

AOs reporter på stedet kunne om at det var tre politibiler på stedet, og at politi blant annet undersøkte postkassene i en boligblokk.

Kjørt til sykehus

Litt senere kunne operasjonsleder Hekkelstrand opplyser om at fornærmede er en mann i 50-årene.

Han er kjørt til sykehus og ikke legevakt. Det indikerer litt om skadeomfanget.

Videre sa han at politiet jobber på stedet.

– Vi har undersøkt en leilighet, der var det ingen personer, men det kan virke som det har skjedd i den leiligheten. Fornærmede kommer med begrenset informasjon, sa Hekkelstrand.

Han kunne ikke si noe om eventuell bruk av våpen, men opplyste at politiet ikke hadde noen indikasjoner på at det var noen fare for andre.

Politiet skrev i en oppdatering på Twitter rundt klokken 19.50 at de ikke hadde opplysninger om gjerningspersonen, og at de jobbet med vitneopplysninger på stedet.

Tyder på at det er slått med en gjenstand

Rundt klokken 20.15 forteller innsatsleder på stedet Thomas Broberg at det tyder på at det er slått med en gjenstand.

– 19.10 fikk vi melding via AMK at det var funnet en person med hodeskader, sier han.

Han forteller at vedkommende er kjørt til sykehus med det som karakteriseres som alvorlige skader.

– Vi prøver å få rede på hva som har skjedd, og eventuelt mistenkte. Vi leter for fullt i området, sier Broberg.

Den fornærmede skal ha blitt funnet utendørs, trolig litt oppover eller nedover i gata, men etterforskningen førte politiet til en leilighet der de mistenker at hendelsen kan ha skjedd, opplyser innsatsleder.

Klokken 20.30 tirsdag kveld, opplyser operasjonsleder Rune Hekkelstrand om at politiet begynner å bli ferdig på stedet.

– Vi trapper gradvis ned på stedet, og vi skal sammenfatte informasjonen vi har etter mistenkte, sier han.

– Har dere noen mistenkte?

– Vi har jobba med flere navn, og flere navn på blokka som vi skal undersøke, sier Hekkelstrand til Avisa Oslo.

Mann i 30-årene pågrepet

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand bekreftet like etter klokken 21 til AO at en mann i 30-årene er pågrepet ved Lakkegata skole og kjørt til arrest.

– Vi hadde noen navn på blokka og han var et av de navnene. Vi vil gå videre med saken, for å sjekke om det er flere som skal pågripes, sa Hekkelstrand til AO.

Like etter klokken 23.15 opplyser politiet at de har gjennomført flere etterforskningsskritt ute på stedet, og at de oppretter sak.