– Det har vært en enorm usikkerhet, men de ansatte har vist en enorm omstillingsevne. Mange er blitt satt til å gjøre andre oppgaver, som for eksempel kundebehandling på nett, noe de har løst på ypperlig vis, sier toppsjef i Elkjøp Nordic, Erik Sønsterud, til Dagens Næringsliv.

Avisen skriver at Elkjøp deler ut 300 millioner kroner i bonus til sine 11.000 ansatte. Det betyr i overkant av 27.000 kroner per ansatt.

Selskapet har vært gjennom en uvanlig år, som de fleste andre, der Elkjøps netthandel økte med 74 prosent i regnskapsåret.

– Vi er den klart største netthandelsaktøren i Norden uavhengig av bransje. Klikk og hent-løsningen er blitt særlig godt brukt gjennom pandemien, noe som tyder på at kundene vil ha en kombinert løsning med netthandel og fysisk handel, sier Sønsterud til DN.

Avisen skriver at netthandel er nå 30 prosent av den totale omsetningen til konsernet og konsernsjefen tror dette bare vil stige i tiden fremover.

Driftsresultatet til Elkjøp ble 1,8 milliarder kroner. Elkjøp-konsernet har hatt omsetningsvekst i 60 år og resultatvekst i fem år, ifølge DN.

– Det er ikke til å legge skjul på at vi er stolte av at vi befester posisjonen som markedsleder med sammenhengende vekst over flere år, i et marked og en situasjon som har vært svært krevende, sier Sønsterud.