Gå til sidens hovedinnhold

Eliteserien-start utsettes til mai

Det bekrefter fotballforbundet torsdag.

Eliteserien, Obos-ligaen, Toppserien, 2. divisjon for menn og 1. divisjon for kvinner starter altså ikke før helgen 1.-2. mai.

– Vi har stor forståelse for at i en krevende situasjon med økende smitte i deler av landet at fotballen må være med å redusere reiseaktivitet. Vi utsetter derfor all seriespill til mai. Dialogen med myndighetene er god, men signalene vi har mottatt går tydelig i en retning om at det er for tidlig å åpne opp. For å skape forutsigbarhet tar derfor fotballen dette nå til etterretning og utsetter oppstarten. Under rådende omstendigheter kommer opprinnelig oppstart for tidlig, sier leder av NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn, til forbundets nettsider.

Eliteserien skulle egentlig startet 5. april, mens Toppserien og Obos-ligaen skulle startet 20. mars.

– Vi hadde et møte med klubbene og fikk forståelse og en felles tilbakemelding på at 2-3 uker ville være tilstrekkelig for å kunne trene og spille nok treningskamper før seriestart. Derfor håpet vi, med utgangspunkt i fotballens strenge smittevernsprotokoll, at vi kunne starte 5. april. Men vi må forholde oss til NFF, og vi tar det til etterretning, sier daglig leder Erik Espeseth i Vålerenga Fotball Elite til Avisa Oslo.

Vi kommer tilbake med mer.

Kommentarer til denne saken