Gå til sidens hovedinnhold

Ekstraordinært møte: - Har fremdeles en rekke ubesvarte spørsmål

Høyres Anne Haabeth Rygg er ikke tilfreds med Lan Marie Bergs svar om milliardsprekken, sier hun til Avisa Oslo. Hun skal stille flere spørsmål om saken i et ekstraordinært møte i finansutvalget om revidert budsjett og andre saker utsatt til bystyret i neste uke.

Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) har vært tydelig på viktigheten av å kvalitetssikre informasjonen om milliardsprekken tilknyttet Oslos nye vannforsyning. Tirsdag ettermiddag tok imidlertid byråden selvkritikk.

– I lys av hvordan saken har utviklet seg, så ser jeg at det kunne vært klokt å be om at det hadde blitt innkalt til et lukket møte der jeg kunne ha gjort utvalgets medlemmer oppmerksomme på at denne saken var under arbeid og ville komme til bystyret om få uker. Det er en lærdom jeg vil ta med meg, uttalte Berg til Finansutvalget.

Men ifølge Høyres Anne Haabeth Rygg er det fortsatt «en rekke ubesvarte spørsmål», da Avisa Oslo tar kontakt onsdag formiddag:

– Det er åpenbart at byråden burde og skulle ha informert bystyret om den gigantiske kostnadssprekken tidligere, og vi tar til etterretning at hun en uke etter høringen har kommet til samme konklusjon som stort sett alle andre.


Hun fortsetter:

– Vi har fremdeles en rekke ubesvarte spørsmål knyttet til selve budsjettsprekken og byrådens løpende oppfølging av det som er Oslo kommunes største investering noen sinne.

Rygg skal ta opp saken i et ekstraordinært møte i Finansutvalget tidlig i neste uke, som i hovedsak kommer til å dreie seg om revidert budsjett.

Lan tar selvkritikk: – En lærdom jeg vil ta med meg

Mistillitsforslag

Det ekstraordinære møtet skal etter det Avisa Oslo forstår avholdes før forslaget om mistilliten etter planen behandles i bystyret 16. juni.

Det er Frp som har fremmet et mistillitsforslag mot Berg fordi de mener hun brøt informasjonsplikten ved å ikke informere bystyret om kostnadsoverskridelser i arbeidet med Oslos nye vannforsyning på et tidligere tidspunkt.

20. mai ble det klart at Oslos nye reservevannløsning vil koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Det er foreløpig ikke klart om Frp får med seg de øvrige partiene på mistilliten.

Der FNB har gått ut og støttet mistillitsforslaget, har Høyre, Venstre og KrF ikke bestemt seg i saken. Det samme gjelder Rødt, som resten av opposisjonen er avhengig av støtte fra dersom de ønsker å fjerne Lan Marie Berg fra byrådsvervet.

Les også

Tordentaler og krass kritikk: – Dette vil belaste innbyggerne i alle år fremover

Kommentarer til denne saken