– I politikken kan alt skje, det er helt utrolig, sier Tone Ims Larssen til Avisa Oslo.

Onsdag 24. mai er det duket for nok et møte i Oslo bystyre. Det er det første møtet etter at tidligere Frp-topp Lars Petter Solås fikk sitt medlemskap trukket tilbake av partiet, blant annet som følge av en hendelse på et nachspiel under partiets årsmøte tidligere i vår.

Ims Larssen, som er tidligere fylkesleder i Oslo Frp, ble selv fratatt medlemskapet i partiet i oktober 2022. Dette skyldtes at hun overfor Nettavisen og Aftenposten uttalte seg om intern uro i partiet.

Utestengelsen varte riktignok kun i seks måneder, men Ims Larssen valgte selv å melde overgang til Folkets parti FNB (Tidligere Folkeaksjonen nei til mer bompenger).

Les mer om Solås-saken:

Skjebnen til Solås kan avgjøres på ekstraordinært møte mandag

Lars Petter Solås kastet ut av Frp – kan få betydning for valget

Frp-toppen trekker seg

Ikke innkalt

Overfor Avisa Oslo forteller Ims Larssen at hun ikke har blitt innkalt til møtet av Frps bystyregruppe, men at hun som førstevara likevel har tenkt å stille.

Hun ser frem til å delta i møtet.

– Jeg gleder meg masse. Dette kunne ikke blitt artigere. Det er jo politikk jeg lever og ånder for.

Frps gruppeleder Camilla Wilhelmsen har ikke besvart Avisa Oslos henvendelser om saken, men leder for bystyrets sekretariat Lars Arne Ryssdal bekrefter overfor Avisa Oslo at det er Ims Larssen som skal møte opp.

– Forfall til møter skal dekkes av varaer i den rekkefølgen som gjelder etter valgoppgjøret. Ettersom Ims Larssen er valgt som Frps første vara, har ikke partiet anledning til å hoppe over Ims Larssen og innkalle en egen politiker til å møte i stedet. Da er det hun som skal komme.

Ikke lenger ekskludert

Ims Larssen understreker at hun ikke lenger er ekskludert fra Frp, ettersom utestengelsen kun varte i seks måneder, men at hun likevel har valgt ikke å melde seg inn i partiet igjen.

– Jeg kunne gått tilbake 1. april, men valgte selv ikke å gjøre det. Med rette. Kaoset og ukulturen har ikke akkurat blitt noe bedre. Derfor valgte jeg i stedet å bare si nei takk.

Hun kommer derfor til å samarbeide med bystyregruppen til Folkets parti i stedet.

Ims Larssen er ikke den eneste politikeren som har byttet parti eller meldt seg ut av bystyregruppen sin i løpet av inneværende bystyreperiode. Det har også følgende politikere gjort:

  • Danny Chaudhry meldte seg ut av FNB og dannet sin egen bystyregruppe i 2019.
  • Bjørn Revil meldte seg ut av FNB og ble medlem av Frp i stedet i 2022.
  • Eivor Evenrud meldte seg ut av Rødt og senere inn i Arbeiderpartiet i 2022.
  • Lars Petter Solås ble tidligere i vår ekskludert fra Frp og står nå som uavhengig representant.

Les også

Ryddegutten som rotet til alt i en rotbløyte