– Det er hyggelig at mitt navn er spilt inn til nominasjonskomiteen, så er det opp til partiet å sette sammen det beste Ap-laget for de neste fire årene, sier Scharning Lund da Avisa Oslo tar kontakt.

Tidligere byråd

Fagbevegelsen Arbeiderpartilag, St. Hanshaugen Arbeiderpartilag og Sinsen og Carl Berner Arbeiderpartilag har foreslått at Scharning Lund får en høy plassering på Ap-lista foran 2023-valget.

Hun var byråd for næring og eierskap i Oslo i 2019. Den erfarne Ap-politikeren har også vært stabssjef ved byrådslederens kontor, var stortingsvara og er nå styreleder for Oslo havn.

Om hun takker ja til å stille, kan Marthe Scharning Lund være blant Aps listas mest sentrale profiler.

Byrådsleder Raymond Johansen, byråd for arbeid, inkludering og sosiale tjenester Rina Mariann Hansen, gruppeleder Andreas Halse og vararordfører Abdullah Alsabeehg er som ventet foreslått av en rekke lokallag.

Bystyrerepresentant Henrik Dahl Jacobsen er foreslått av 20 og dermed flest Oslo Ap-lag, etterfulgt av nestleder for Oslo Auf Shila Khayrollahzadeh (foreslått av 18).

Victoria Marie Evensen, Scharning Lunds etterfølger i næringsbyråd-rollen, har på sin side takket nei.

Endelig liste ikke klar

Oslo Aps nominasjonskomité skal ta stilling til innspill fra ulike lag, før de kommer med forslag til endelig liste, som igjen avgjøres av partiets nominasjonsmøte.