Samtidig understreker MDG-politikeren at de har et godt samarbeid i byrådet med Ap og SV – og at de har hatt det i seks år nå.

– Vi er ikke på jakt etter et nytt prosjekt for øyeblikket, sier Eivind Trædal til Avisa Oslo.

På helgens årsmøte i Oslo Høyre, var budskapet fra Unge Høyre at partiet ikke burde utelukke et framtidig samarbeid med nettopp MDG.

– Det er veldig naturlig for Oslo Høyre å samarbeide med alle som kan gi gjennomslag for vår politikk. Her mener jeg og mange andre at Høyre og MDG har et godt utgangspunkt for en felles tilnærming i flere spørsmål, deriblant miljø, sa Emma Erlandsen, leder i Oslo Unge Høyre, til Avisa Oslo fredag kveld.

– Godt og konstruktivt samarbeid

Trædal mener at utspillet er positivt.

– Det er klart at det er bra at det finnes krefter i Høyre som ser at MDGs politikk er populær i byen, og noe de kan tjene på, imøtekomme og samarbeide om. Så kan de kanskje slutte å lenke seg fast mot sykkelveier, sier MDG-gruppelederen med henvisning til tidligere Høyre-ordfører Fabian Stangs «lenkeaksjon» i Gyldenløves gate i fjor vår.

– Dersom Høyre har lyst å utfordre byrådet på grønn politikk i et forsøk på å lokke MDG over, er ingenting bedre enn det, fortsetter Trædal.

Han har imidlertid ingen konkrete planer om å forlate samarbeidet de har i dag med SV og Ap.

– Vi har hatt et godt og konstruktivt samarbeid i over seks år, som har gitt gode resultater. Det er det som avgjør om vi ønsker å fortsette det rødgrønne samarbeidet. Vi har klart å gjennomføre politikken som vi har gått til valg på, og vise at politikk som er bra for klimaet og naturen også er bra for folk. Så er det interessant at det tilsynelatende i Høyre, sett utenfra, har vært en viss splittelse i dette spørsmålet. Det har vært også vært synlig denne helgen, sier Trædal.

Hellelands «Berlin-mur»

For ikke alle i Oslo Høyre er like begeistret for MDG-politikk. Egil Husmo i Bjerke Høyre ytret seg kritisk mot det han oppfattet som høyhus- og fotgjengerorientert byutviklingspolitikk, foreslått på årsmøtet i helgen.

– Vi må ikke bli helt MDG, var budskapet fra Husmo.

Husmo pekte på behov for parkeringsplasser til de om lag 150.000 menneskene som bor i Groruddalen.

Trædal er mer opptatt av det han oppfatter som et klart ønske om en ambisiøs klima- og miljøpolitikk fra mange velgere i Oslo.

– Det er noe mange i denne byen ser nytten av, og ønsker seg. Da er det veldig bra at de yngre kreftene i Høyre vil ha en grønnere politikk for partiet sitt. Jeg håper bare at de blir lyttet til i større grad, og partiet faktisk utvikler denne politikken. Det er ikke så mange år siden at Linda Hofstad Helleland omtalte bilfritt sentrum som en «Berlin-mur» mot bilistene, sier Trædal.