Saken oppdateres.

– Anne Lindboe og Eirik Lae Solberg representerer kontinuitet og fornyelse i Oslo Høyre. De er svært kompetente og vil være et sterkt lag mot valgkampen i 2023. Med disse to har vi et veldig godt utgangspunkt for å vinne valget og sette preg på utviklingen i byen, sier nominasjonskomiteens leder Kristin Clemet i en pressemelding.

Eirik Lae Solberg var også Oslo Høyres byrådslederkandidat i 2019, da de borgerlige partiene ikke klarte å vinne makten tilbake fra Raymond Johansens rødgrønne byråd. Nå skal han på nytt forsøke å ta over Johansens jobb.

Anne Lindboe er blant annet kjent som tidligere barneombud og administrerende direktør i Private Barnehagers landsforbund.

Innstillingen er imidlertid bare det – en innstilling, og det endelige valget av kandidater gjøres på Oslo Høyres nominasjonsmøte i september.

– Trenger god og trygg økonomisk styring

I en kommentar vedlagt pressemeldingen skriver Lae Solberg at han har veldig lyst til å være med å utvikle Oslo til en enda bedre by og godt sted å bo for alle.

– Jeg brenner for at barn og unge i denne byen skal få de beste mulighetene i livet blant annet gjennom en god kunnskapsskole. Oslo må ta i bruk de mulighetene vi har for å bli en enda mer miljøvennlig by der innbyggerne inviteres til å bli medspillere i miljøinnsatsen.

– Oslo trenger også god og trygg økonomisk styring framover, jeg ønsker å bidra til det.

Lindboe på sin side skriver at hun alltid har beundret Høyres engasjement for mennesker.

– Jeg tror genuint på viktigheten av mangfold og å se og respektere hvert enkelt menneskes behov. Jeg er opptatt av at unge skal få en god oppvekst med en skole for alle der barna lærer mest mulig. At eldre skal få omsorg med kvalitet og verdighet, med en valgfrihet hvor de kan være sjef i eget liv. At vi stiller opp for familier, barn og unge som vokser opp i utenforskap. Oslo by må tilpasse seg behovene til de som bor her, ikke omvendt!