– Dette betyr fantastisk mye for meg. Og takk for at jeg får Anne som makker til å vinne tilbake byen. Vi gleder oss voldsomt til valgkampen, stadfestet Lae Solberg etter at han og Lindboe ble valgt.

De to Høyre-politikerne hadde ingen motkandidater da de ble valgt. De ble også møtt av kraftig applaus inne på Høyres hus.

Eirik Lae Solberg var også Oslo Høyres byrådslederkandidat i 2019, da de borgerlige partiene ikke klarte å vinne makten tilbake fra Raymond Johansens rødgrønne byråd. Nå skal han på nytt forsøke å ta over Johansens jobb.

Anne Lindboe er blant annet kjent som tidligere barneombud og administrerende direktør i Private Barnehagers landsforbund.

– Jeg er ydmyk når jeg står her med et så tydelig mandat fra dere, sa Lindboe, som ikke la skjul på at hun var «en litt annerledes» ordførerkandidat – i kraft av hennes manglende fartstid som aktiv Høyre-politiker.

Vond barndomshistorie

Lindboe beskrev også vonde erfaringer med å bli satt i en boks av skoleverket i barndommen.

– Jeg gleda meg til å begynne på skolen, men det ble ikke som jeg hadde trodd. Jeg møtte en lærer som ville støpe alle i form. Han rev i stykker tegningene mine når jeg tegna feil, fortalte Anne Lindboe.

– Så bytta jeg skole og møtte Sissel. Hun var alt en lærer skal være. Hun er mye av grunnen til at jeg står her i dag, fortsatte Lindboe, før hun bygde en bru til Oslo Høyres mål for Osloskolen.

Osloskolen viktigst

Ordførerkandidaten erklærte at Høyre vil ha en skole som både skal tette kunnskapshull og hjelpe barn til å nå drømmene sine.

– Jeg er helt enig, repliserte Lae Solberg.

– Hvis jeg skal bruke ett ord for hvorfor Oslo Høyre skal vinne valget neste år, er svaret «Osloskolen», understreket Oslo Høyres nydøpte byrådslederkandidat.

Om konkurransen fra det sittende byrådet, sa Lae Solberg:

– Youngstorget har all grunn til å frykte Oslo Høyre.