Gå til sidens hovedinnhold

Eiendomsgigant kjøper areal rundt Oslo S

Oslo Areal øker porteføljen og kjøper eiendom av Obos langs nedre del av Akerselva, bare noen minutter unna Oslo S.

Det skriver de i en pressemelding mandag kveld.

Oppkjøpet dreier seg om Christian Krohgs gate 10, som eiendomsselskapet kjøper fra fra Obos Eiendom. Eiendommen, som er en kontoreiendom fra 2001, ligger rett ved siden av Christian Kroghs gate 2 som Oslo Areal allerede eier.

Oslo Areal omtaler seg som et «miljøbevisst eiendomsselskap i vekst med fokus på kontoreiendommer nær kommunikasjonsknutepunkter i Osloområdet».

260 kvadratmeter

Til sammen eier, utvikler og forvalter selskapet en portefølje på rundt 260.000 kvadratmeter.

I en pressemelding opplyser selskapet at de umiddelbart vil starte konseptvurdering «for deretter å utvikle eiendommen til å passe for miljøbevisste og fremtidsrettede leietakere/kontorbrukere».

– Kjøpet bekrefter Oslo Areal sin satsing på kontoreiendommer nært kommunikasjonsknutepunkt i Oslo-området. Vi er også veldig fornøyd med å få kjøpt naboeiendommen til en av våre allerede eksisterende eiendommer og at vi derigjennom har større muligheter til å bidra til utviklingen av området langs Nedre Akerselva, sier Mona Ingebrigtsen, administrerende direktør i Oslo Areal AS, i pressemeldingen.

Konseptutvikling

De legger til at de gleder seg til å starte konseptutviklingen av eiendommen og til å engasjere seg ytterligere omkring i området.

– Etter et langt eierskap ønsker vi nå å investere i nye eiendommer. Vi har utviklet flere eiendommer i området og skal nå i gang med et nytt kontorbygg i Christian Kroghs gate 35. Vi har solgt til en pris begge parter er fornøyde med. Videre synes vi det har vært en positiv utvikling langs Akerselva og vi tror dette forsterkes i fremtiden, sier Nils Morten Bøhler, konserndirektør næring i Obos i pressemeldingen.

Les også

Her kommer Norges dyreste boliger: – Det blir helt magisk

Kommentarer til denne saken