Gå til sidens hovedinnhold

Drukner i e-poster hver dag: Dette må du ikke gjøre når du venter på vaksine

Bydel Frogner kommer med klokkeklare råd for hvordan du skal oppføre deg når du venter på vaksine: – Vi kommer til deg når det er din tur, sier Trine Ottosen, leder for callsenteret i Bydel Frogner.

Bydel Frogner får 250 e-poster om vaksine hver dag. Lederen for callsenteret i Bydel Frogner, Trine Ottosen, tror presset de opplever er på grunn av sommerferien.

– Mange ønsker å være vaksinert før ferien, og lurer på når de får vaksine, slik at de kan planlegge ferien. Men vi kan ikke si for sikkert når vi får vaksinert folk. Jeg forstår godt at de ønsker å være vaksinerte før ferien, men sånn blir det nok ikke for alle, sier Ottosen.

Det er mange som tar kontakt som vil bytte tidspunkt for dose to, men der er bydelen veldig restriktive:

– Folk som må på sykehuset, i en rettssak eller liknende, får bytte dato. Men hvis du planlegger ferie eller å besøke en slektning, har vi ikke kapasitet til å bytte. Det har vi ikke mange nok vaksiner til, sier Ottosen.

Det er også mange som tar kontakt fordi de er bekymret for at de har blitt glemt, eller fordi de lurer på når de får vaksine.

Ottosen understreker at hvis du er folkeregistrert på Frogner, har de deg i systemet, og du vil bli innkalt når det er din tur. Du er ikke glemt.

Prioriteringsrekkefølgen av risikogruppene:

Gruppe 1. Beboere i sykehjem

Gruppe 2. Alder 85 år og eldre

Gruppe 3. Alder 75-84 år

Gruppe 4. Alder 65-74 år, og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp

Gruppe 5. Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander

Gruppe 6. Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander

Gruppe 7. Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander

Gruppe 8. Alder 55-64 år

Gruppe 9. Alder 45-54 år

Les mer om Folkehelseinstituttets prioriteringsrekkefølge av risikogrupper her.

Per nå er er Frogner Bydel godt inne i å vaksinere gruppe 5, 6 og 7. I tillegg har de jobbet seg godt inn i gruppe 8.

Samtidig er Ottosen klar på at man ikke må nøle med å ta kontakt dersom man har viktige spørsmål, som for eksempel helserelaterte spørsmål.

– Dette bistår vi gjerne med, slik at folk med helseutfordringer får det de trenger. Ellers vaksinerer vi etter prioriteringsrekkefølgen.

Dette er de klare beskjedene fra Bydel Frogner

  • Vi sender nå ut pushvarsler på sms om timebestilling til noen få innbyggere. Vi gjør ikke dette til alle ennå, for vi er på test-stadiet. – har du fått og får det ikke til, kan du ringe på det nummeret du får tilsendt på sms-en. har du ikke fått sms, gjør ikke det noe. Vi ringer deg.
  • Får du pushvarsel på sms, er det fint om du svarer, dersom du kan.
  • Vi har deg på liste. Du trenger ikke ringe oss og sjekke.
  • Det er ikke nødvendig å spørre på e-post og telefon om når du får vaksine/ og eller er ferdig vaksinert. Det kan vi ikke svare på, fordi vaksinetilfanget er så uforutsigbart.
  • Intervallet mellom dose 1 og dose 2 er fastsatt. Dette kan vi ikke endre. Du trenger ikke ringe oss for å bytte time til dose 2. Den eneste grunnen til å få endret time til dose 2 er hvis du må på sykehus. Det er eneste gyldige grunn.
  • Vi tar ikke hensyn til at du vil på ferie i sommer. Vi kan ikke endre intervaller eller flytte på timer. Du må være tilgjengelig for dose 2 når du har fått time. Du trenger ikke sende e-post å spørre om dette, for svaret er nei. Beklager, men sånn er det.
  • Vi får 250 e-poster pr. dag om vaksinering. Vi har ikke kapasitet til å svare på alle. Det er kun de som vi MÅ svare på, som blir besvart.
  • Har du fått første dose AstraZeneca, får du en ny time til dose 2 med en annen vaksine. Vi venter fortsatt på en avklaring her.

Les mer om status for vaksinasjon i Bydel Frogner her.

Les også

Antall innleggelser synker kraftig, men sykehuset har en advarsel: – Lett å tenke at vi er gjennom

Les også

Det nye tilbudet fikk Gunvor (90) til å juble: – Jeg er veldig imponert

Les også

Her tjener de over 90.000 i måneden – etter ett år på skole: – Jeg tror virkelig jeg har skutt gullfuglen

Les også

Ny avgjørelse om tiltakene denne uka: – Et vanvittig press

Kommentarer til denne saken