– Han har forklart at han ville ta sitt eget liv, svarer siktedes forsvarer, advokat Cathrine Grøndahl i en SMS til Avisa Oslo.

Ekteparet som satt i den andre bilen er skrevet ut av sykehuset, men er preget etter ulykken. De har hatt en samtale med sin bistandsadvokat.

– De har beskrevet at de oppdaget en bil kommende i samme felt som dem, men i motsatt retning. De forsøkte å blinke på den for å gjøre oppmerksom på at bilen kjørte i feil kjøreretning. Plutselig svinger bilen over i samme felt som dem og de gjør en rask unnamanøver slik at de unngår total front mot front, forteller advokat Helge Hartz.

Han er bistandsadvokat for ekteparet, Erik Skybak og Jorun Skybak.

Les også: Kjørte ned bom og krasjet inn i møtende bil på E6 – nå er han siktet for drap i Oslo

Vrengte unna

Erik Skybak har gitt et lengre intervju med Eidsvoll Ullensaker Blad (krever abonnement) hvor han beskriver den alvorlige hendelsen.

– Det siste jeg gjorde var å vrenge bilen mot grøfta. Det var heldig at vi klarte det, på de tusendels sekundene som var, sier Skybak til avisen.

Bilen deres skal ha blitt kastet kraftig rundt på veien etter å ha blitt truffet i siden.

Avisa Oslo har vært i kontakt med sjåføren. På grunn av smerter og vanskeligheter med å snakke henviser han til sin bistandsadvokat.

Førte politiet til åsted for drap

Ekteparet i 50-årene har formidlet til sin bistandsadvokat det går bra med dem, forholdene tatt i betraktning. De er kraftig forslått og overfor Eidsvoll Ullensaker Blad beskriver Erik Skybak seg som mørbanket.

– En frontkollisjon i over 100 kilometer i timen med setebelter, det merker du. Jeg har fryktelige smerter i nakken og brystet. Kona mi har samme smerter, men har mer smerter i ryggen og hofter, sier han til avisen.

Mannen bak rattet i den møtende bilen er siktet for drapsforsøk etter hendelsen.

Politiet har i en pressmelding onsdag morgen beskrevet at mannen erkjenner de faktiske forhold i saken. Han har foreløpig ikke tatt stilling til straffskyld.

Bilen med den drapssiktede kjørte i nordgående retning, bort fra Oslo. Ulykken ga politiet informasjon som ledet dem til en leilighet på Hellerud. Der fant de en død kvinne på 25 år, noe som førte til full drapsetterforskning.

Hellerud-drapet: Offeret er en 25 år gammel kvinne

Kvinne funnet død på Hellerud – mann siktet for drap og drapsforsøk