Gå til sidens hovedinnhold

Drapssiktet mann (39) er tidligere dømt for vold, ran, trusler og kidnapping av jente (17)

Mannen har tidligere vært med på å true en 17 år gammel jente med inn i en bil, og holde henne i en leilighet i 22 timer.

Mannen som er siktet for å ha drept en mann i 30-årene utenfor Anker apartments på Rodeløkka natt til onsdag ble fredag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Mannen som ble drept ble funnet ute på gata med knivskader i overkroppen. Han ble kjørt til Ullevål sykehus, men døde av skadene.

Torsdag meddelte politiet at en mann var pågrepet og siktet i saken. Han har hatt en relasjon til avdøde fra tidligere, og politiet uttalte at de to var i en konflikt.

Les også

Rodeløkka-beboer til Avisa Oslo: – Det var blod i oppgangen

Slo med batong

Mannen er kjent for politiet fra tidligere, og Avisa Oslo har fått til innsyn i mannens tidligere dommer. Han er domfelt åtte ganger for blant annet ran, vold, trusler og kidnapping.

Mannen, en 39 år gammel mann med adresse i Oslo, ble sist dømt i september 2017 for grov kroppsskade.

Året før, i desember 2016, ved trikkeholdeplassen ved Brugata i Oslo slo han en mann i hodet med en batong slik at han fikk et fem cm langt kutt i pannen. 39-åringen fikk 120 dagers fengsel for voldshendelsen.

I 2010 ble han dømt for å ha oppbevart 48 gram hasj i sentralarresten på politihuset på Grønland i Oslo.

Les også

Politiet har pågrepet og siktet en mann for drapet på Rodeløkka: – Kjent for politiet fra før

Kidnappet jente

I 2004, da mannen var 22 år gammel, ble han sammen med tre andre unge menn dømt for kidnapping og vold mot en 17 år gammel jente. Mannen fikk et halvt års fengsel, mens de andre tre fikk kun samfunnsstraff, da retten mente han spilte en ledende rolle i kidnappingen og utpressingen.

Jenta kjente ikke de fire mennene fra før av, og ble truet med inn i en bil på Skullerud da hun skulle overlevere en hundevalp til en annen jente. De truet henne med kniv, og da hun lå i bagasjerommet sparket de henne i hodet og magen.

Deretter fikk hun en pistollignende gjenstand rettet mot hodet, ble påsatt håndjern og kjørt hjem til leiligheten til en av mennene der de holdt henne lenket fast i 22 timer. De presset også jentas far for penger.

I dommen fremkommer det at han allerede da var dømt for alvorlige straffbare handlinger som ran og vold.

Les også

Mann død etter knivstikking på Rodeløkka – jakter gjerningsperson

Kommentarer til denne saken