Gå til sidens hovedinnhold

Drapssiktet 15-åring varetektsfengslet på nytt

Oslo tingrett mener det fortsatt er fare for bevisforspillelse. Siktede nekter fortsatt straffskyld.

Mandag forrige uke ble en 14-åring knivstukket i magen av en nå drapssiktet 15-åring. Avisa Oslo (AO) er kjent med at det skal ha vært en langvarig konflikt mellom de to tenåringene.

Politiet jobber for fullt med å etterforske saken og etterlyste fredag vitner til det de mener var et drapsforsøk.

15-åringen ble pågrepet etter hendelsen forrige uke og ble varetektsfengslet i én uke. I dag begjærte politiet en ny uke i varetekt for den drapssiktede tenåringen og fikk medhold. Han er også underlagt brev- og besøkskontroll i fengselet.

Undersøker motiv

I fengslingskjennelsen heter det:

«Politiet har i løpet av den uken fengslingen har vart, avhørt fornærmede og enkelte andre vitner. Det er blitt jobbet med å identifisere flere vitner, men basert på aktors opplysninger må retten legge til grunn at det fortsatt gjenstår helt sentrale vitneavhør som er nødvendige for å få oversikt over saken, både på siktedes side og fornærmedes side, herunder få oversikt over motiv m.v.

Det er svært viktig at disse forklaringene blir sikret før siktede får mulighet til å kontakte vitner selv eller påvirke vitnene ved hjelp av andre.

Rettens vurdering er at det fortsatt foreligger en reell mulighet for at han kan greie å forspille bevis ved å påvirke vitner hvis han løslates nå. Retten legger til grunn at siktede både vet hvem han skal kontakte og at han mest sannsynlig kommer til å gjøre det.»

Flere avhør

– Vi er fortsatt interessert i opplysninger i saken, men jeg ønsker ikke å si noe om hvilke tips vi har fått inn. Nå jobber vi med å avhøre personer som kan knyttes til de involverte. Det er viktig for oss å få det hele og fulle bildet og få klarhet i eventuelle foranledninger til hendelsen og motiv, sier politiadvokat Kari Kirkhorn til Avisa Oslo (AO).

Hun opplyser om at politiet ikke ønsker å kommentere opplysninger om konflikten, heller ikke andre detaljer i saken.

Forrige uke omtalte Avisa Oslo at den drapssiktede 15-åringen hevdet han handlet i selvforsvar da han knivstakk 14-åringen like ved apoteket på Lindeberg.

– Han erkjenner fortsatt ikke straffskyld, sier forsvarer Bjørn Rudjord til Avisa Oslo.

I løpet av denne uken skal det utføres fire avhør. Mandag ble det utført ytterligere ett.

– Det er bra at politiet foretar mange avhør slik at politiet kan belyse saken så godt som mulig. Jeg tror dette er positivt for min klient.

Les også

Jan Bøhler ble vitne til aksjonen på Furuset: – Politiet bør ha flere fysiske kontroller

Ungdomsfengsel

I fengslingsmøtet forrige uke kom det frem brutale detaljer om hendelsen som endte med at den fornærmede tenåringen ble fraktet til Ullevål sykehus i all hast.

Vitner forteller til Avisa Oslo at 14-åringen blødde kraftig fra magen, men han er utenfor livsfare.

Det har ikke lykkes for Avisa Oslo å få kontakt med bistandsadvokat for 14-åringen, Sverre Ulstrup.

– Han har det bra etter forholdene, sa Ulstrup til Avisa Oslo fredag.

– Ut ifra det min klient har sagt til meg var det ikke selvforsvar.

15-åringen sitter for tiden på Ungdomsenhet øst som er på Eidsvoll på Romerike.

Dette er et høysikkerhetsfengsel for mindreårige innsatte (15-18 år). Fengselet har fire plasser og tar imot både varetektsfanger og mindreårige domfelte.

Kommentarer til denne saken