Politiet jobber på spreng med saken og fredag gikk de ut med etterlysning av vitner i håp om å få mer informasjon om hendelsesforløpet der en 15-åring knivstakk en 14-åring like ved Lindeberg senter mandag formiddag.

15-åringen er siktet for drapsforsøk, men nekter straffskyld.

Knivstukket i magen

I fengslingsmøtet tirsdag kom det frem brutale detaljer om hendelsen som endte med at den fornærmede tenåringen ble fraktet til Ullevål sykehus i all hast.

Vitner forteller til Avisa Oslo (AO) at 14-åringen blødde kraftig fra magen, men han er utenfor livsfare. Avisa Oslo får opplyst at det skal ha vært en langvarig konflikt mellom de to involverte tenåringene.

– Jeg vil anta at det har vært en form for konflikt mellom de to. Men min klient mener at han handlet i selvforsvar, sier 15-åringens forsvarer Bjørn Rudjord. til Avisa Oslo.

Han vil ikke gi ytterligere kommentarer til saken.

– Har det bra etter forholdene

14-åringen er fortsatt innlagt på sykehus, får Avisa Oslo opplyst. Men han er på bedringens vei.

– Han har det bra etter forholdene, sier 14-åringens bistandsadvokat Sverre Ulstrup til Avisa Oslo.

– Ut ifra det min klient har sagt til meg var det ikke selvforsvar.

Ulstrup ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer i saken.

Fredag ble det gjennomført et såkalt tilrettelagt avhør av den fornærmede 14-åringen. Politiet er svært tilbakeholdne med informasjon og vil foreløpig ikke si noe om det er gjort funn av det antatte våpenet som ble brukt.

– Vi mener vi har et godt bilde av hva som skjedde, men vi etterlyser flere vitner fordi det er viktig for oss å få belyst saken så godt som mulig. Vi er interessert i å komme i kontakt med folk som har gjort gode observasjoner, sier politiadvokat Kari Kirkhorn til Avisa Oslo.

Skal gjennomføre flere avhør

Et vitne forteller Avisa Oslo om dramatiske scener som utspilte seg umiddelbart etter knivstikkingen. Vitnet sier også at 14-åringen forlot selve åstedet raskt etter å ha blitt stukket og gikk på bussen fra på Lindeberg busstasjon.

– Det var viktig å få gjennomført avhøret av fornærmede, men jeg ønsker ikke å kommentere detaljer av hva som ble sagt. Vi kommer til å avhøre begge de involverte mer etter hvert. Men det er ikke noen konkrete planer om det nå. Vi har ikke tatt endelig stilling til om vi skal begjære forlenget varetektsfengsling av den siktede i saken, sier Kirkhorn.

15-åringen sitter for tiden på Ungdomsenhet øst som er på Eidsvoll på Romerike.

Dette er et høysikkerhetsfengsel for mindreårige innsatte (15-18 år). Fengselet har fire plasser og tar imot både varetektsfanger og mindreårige domfelte.