Gå til sidens hovedinnhold

Dønnum måtte byttes ut etter grusom takling: – Den er fryktelig

Vålerengas stjerne måtte hinke av banen etter kun 20 minutter. TV-kommentatorene mener Odds John Kitolano burde blitt utvist.

Vålerenga – Odd 1–1

Etter 20 minutter smalt det skikkelig i en duell mellom Vålerenga-profilen Aron Dønnum og Odds John Kitolano. Dønnum var først på ballen i en kamp om ballen, og endte opp med å bli taklet knallhardt av Odd-spilleren.

VIFs nummer ti ble liggende og hyle av smerte. Skrikene kunne høres langt opp på tribunen.

– Han treffer ikke ball i det hele tatt og stormer inn i Aron Dønnum som kvestes over ende. Det er stygt, sier Eurosport-kommentator Tor Ole Skullerud.

Saken fortsetter under bildet

Begge Eurosport-kommentatorene var samstemte i at John Kitolano burde blitt utvist for taklingen. Odd-spilleren slapp unna med et gult kort.

– Dette er godt over streken. Det er en ordentlig saks han kommer inn med. Den er fryktelig. En forferdelig takling, tordnet Kenneth Fredheim.

Spillet ble raskt stoppet, og det medisinske apparatet kom ut på banen. Dønnum kom seg etter hvert hinkende av banen, men måtte rett i garderoben. Det er foreløpig usikkert hva skadeutfallet er.

Les også

VIF-børsen etter nytt poengtap: «Fansen har fått en ny favoritt»

Vil ha konsekvenser

– Aron har store smerter i kneet. Vi håper han ikke er ute langvarig, opplyste Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo etter oppgjøret.

Dommer Svein Oddvar Moen erkjente i pressesonen etter kampen at Kitolano burde vært utvist.

– Jeg er enig med dommeren, som sier det var klart rødt kort. Det er trist at den type taklinger er på banen. Det er går utover «entertainerne» – de som er gode med ballen. De spillerne trenger vi for produktet, sier Fagermo til Avisa Oslo.

Treneren hadde foreløpig ikke en skaderapport på Dønnum. Fagermo sa at det først ville bli tatt ytterligere tester i morgen for å se hvor alvorlig skaden er.

– Dette skjer jo ikke hvis dommeren slår ned på det. Dommerne er der for å beskytter spillerne. Når det ikke kommer, vil det sannsynligvis fortsette, sier Fagermo – og la til at han stusser over at videodømming ikke er kommet til Eliteserien.

I pressesonen diskuterte Fagermo og dommer Moen. Etter noen meldinger frem og tilbake slo de seg til ro som noenlunde venner.

Saken fortsetter under bildet.

– Legger meg flat

Etter kampen la John Kitolano seg langflat. På spørsmål fra Avisa Oslo om hvordan det var å se Vålerenga-stjernen hinke av banen, svarte han følgende:

– Det var utrolig kjipt se han hinke av banen. Jeg vil jo møte den beste spilleren på Vålerenga, og det er selvfølgelig Dønnum. Det er kjip at han går ut der, jeg håper alt går bra med ham, sier Kitolano.

– Føler du selv det burde vært rødt kort?

– Jeg kan ikke si noe på det. Jeg er ikke dommer, jeg har ikke kunnskaper til det. Det er ikke opp til meg å avgjøre det. Jeg legger meg flat. Det er ikke sånn jeg spiller, fortsetter han.

Dønnum har vært Vålerengas soleklart beste spiller denne sesongen. Etter storspill i en rekke kamper i sesonginnledningen, ble han belønnet med en plass på det norske landslaget.

Før situasjonen hadde Henrik Udahl rukket å sende VIF i føringen. Deretter scoret Mushaga Bakenga til 1–1 fra straffemerket. Det ble også sluttresultatet.

Kommentarer til denne saken