– Det er et godt lag som er handlekraftig, og som starter mye debatter, ikke minst. Det er mye engasjement ute i Oslo. Jeg opplever at folk har en større stolthet for Oslo nå enn før, egentlig på tvers av hvilke partier folk stemmer på. Det er positivt at det skjer noe, sier Eileen Fugelsnes.

Nå kan Avisa Oslo bringe nyheten om at hun etterfølger Halvard Hølleland som stabssjef på byrådslederens kontor.

Byrådets stabssjef er den mektigste politiske stillingen på rådhuset, etter byrådene. Fugelsnes tar over stafettpinnen etter Hølleland som nylig ble utnevnt til statssekretær for kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Byrådsleder Raymond Johansen opplyser at Fugelsnes var øverst på ønskelista da han skulle finne seg en ny stabssjef.

– Jeg er veldig glad for at den øverste på lista gikk inn, veldig, veldig fornøyd med det. Hun har allerede blitt kastet inn i et budsjettmøte med finanskomiteen for tilleggsbevilgningen, så det er jo sånn at det dukker opp mange ting hver dag.

– Må velge Brann

Fugelsnes har doktorgrad fra BI, der hun også forsker på politisk utvikling, politiske prosesser og styringssystemer og underviser i økonomisk historie og politisk økonomi som førsteamanuensis.

Til tross for å ha bodd lenge i Oslo, er hun opprinnelig fra Bergen.

På søndag møtes Vålerenga og Brann på Intility Arena. Hvem holder du med da?

– Jeg er veldig lite interessert i fotball, og det beklager jeg, svarer Fugelsnes.

Hvis du måtte velge mellom Brann og Vålerenga?

– Da er det klart at jeg må velge Brann.

Dette mener imidlertid byrådslederen er en god egenskap.

– Det er bra. Hvis du er supporter, så skifter du ikke lag. Det er en veldig god kvalitet. Jeg hadde heller ikke holdt med Brann om jeg flyttet til Bergen.

Ser frem til å jobbe med forskningsfeltet

Som begrunnelse for å takke ja til jobben, trekker Fugelsnes frem at det er relevant for jobben hun har gjort som akademiker.

– Det er ålreit å få erfaring fra forskningsfeltet mitt. Jeg har politisk utvikling, politiske prosesser og styringssystemer som forskningsfelt. Så er det helt klart at jeg også ser byrådet utenfra og synes de er modige.

Samtidig har hun vært Ap-medlem i nærmere 20 år, og har sittet i styret i Nordre Aker Arbeiderparti åtte år. Hun var også med i programarbeidet som ledet fram til byrådsplattformen fra 2019.

Hun roser også byrådet, og trekker det frem som en av grunnene til at hun ville ha jobben.

– Det er et godt lag ledet av Raymond, som jeg opplever som veldig visjonær, modig og med høy integritet. Jeg opplever at vi er litt like som personer i lynne. Jeg tenker vi er engasjerte og uformelle, sier hun.