Gå til sidens hovedinnhold

Døde etter å ha blitt skutt i Oslo sentrum – en person pågrepet

En person er bekreftet død etter en skyteepisode i Oslo sentrum mandag kveld. En person er pågrepet og siktet for drap.

En person er død etter å ha blitt skutt i Oslo sentrum mandag kveld. Det opplyser leder Grete Lien Metlid i Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) til pressen like over 20.30.

Klokka 17.44 fikk politiet i Oslo den første av flere meldinger om at det var avfyrt flere skudd i Tordenskiolds gate i Oslo sentrum. Tilstanden på den skutte ble da beskrevet som svært alvorlig og vedkommende ble umiddelbart sendt til Ullevål.

Det var Nettavisen som først meldte om hendelsen.

– Det er en vennskapsrelasjon mellom de to, sier Metlid.

Den avdøde og den mistenkte er begge menn i 40-årene.

– Dette er to norske, voksne menn, begge fra Oslo. Vi kan ikke si noe spesifikt om motiv, men vi knytter ikke dette foreløpig til noen pågående konflikter som politiet kjenner til, sier Metlid.

De nærmeste pårørende er varslet.

Blant dem som ringte inn til politiet, var den siktede mannen selv, ifølge Metlid. Han er kjent for politiet fra før.

– Krimteknikere jobber nå på stedet. Vitneavhør er sentralt her, og dersom noen har bilder eller video fra åstedet, er dette interessant for politiet, sier hun.

Forklarer seg tirsdag

Politiet så på mulighetene for å gjennomføre avhør av den siktede mannen mandag kveld. Mannen har fått oppnevnt advokat Mette Yvonne Larsen som sin forsvarer.

– Det blir trolig ikke avhør av min klient i kveld. Jeg mener det ikke er forsvarlig å gå i avhør så sent på kvelden etter en så alvorlig hendelse, sier siktedes forsvarer Mette Yvonne Larsen til Nettavisen/Avisa Oslo like før klokken 21.30 mandag.

Like før klokka 23. forteller Larsen til NTB at hun har snakket med den mistenkte.

– Jeg har snakket med ham. Han skal forklare seg til politiet i morgen, og da vil han kommentere siktelsen, skriver hun i en SMS til NTB.

Raskt på stedet

Politiet var på stedet like etter den første meldingen om skytingen.

– En politienhet var på stedet fire minutter etterpå og påtreffer da en mannsperson utenfor en bil og en mann inne i en bil som er skutt, sier innsatsleder Erling Olstad.

– Vi har kontroll på et skytevåpen, sier Olstad.

Det er sammenheng mellom den avdøde personen inne i en bil og personen som befant seg utenfor en bil. Personen utenfor bilen ble pågrepet og har status som mistenkt.

Tordenskiolds gate ble sperret fra Stortingsgata. Skytingen skjedde i krysset med Kjeld Stubs gate og Tordenskiolds gate.

Tror det kun er én gjerningsperson

– Vi kan ikke si noe om hvor mange skudd som var avfyrt, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter.

Han sier de ikke har grunn til å tro at det er andre involverte gjerningspersoner per nå.

Innsatsleder Olstad sier at flere ble vitne til hendelsen. Politiet har avhørt disse, i tillegg til å ivareta dem.

Politiet har startet etterforsking i saken ved blant annet å sikre åstedet og sikre eventuelle bevis i saken. Kriminalteknikere er på åstedet.

Løp inn i restauranten

Deepak Maoat på Benares Indisk Restaurant forteller at de høre en liten lyd utenfra, deretter kom de som befant seg utenfor restauranten løpende inn.

– De var redde. De så hendelsen og politiet har snakket med dem. Vi har en utesitteplass, så de som var ute låste seg inn i restauranten. Det var en utenfor restauranten som ringte politiet. Politiet kom med en gang, sier han og legger til:

– Jeg så ikke hendelsene, alle ansatte var inne.

Kommentarer til denne saken