I Nettavisen 4. mars går ordfører Raymond Johansen (Ap), Jon Helgheim (Frp), Arild Hermstad (MDG) og Rødts bystyrerepresentant Eivor Evenrud hardt ut mot et nytt ungdomssenter som Islam Net har kjøpt i Groruddalen.

Med andre ord: Hylekoret har startet nok en gang.

Fra hvem? Jo, nok en gang fra politikere med populistiske utsagn. Raymond er bekymret, da han har fått mange tilbakemeldinger om at et slikt senter er det siste vi trenger i Groruddalen.

Ja vel.

Hvorfor er disse politikerne så bekymret for et nytt ungdomssenter i Groruddalen? Trenger ikke nettopp denne bydelen flere fritidstilbud? Som stadig legges ned eller nedprioriteres av de folkevalgte i bydelene.

Hvorfor skriker ikke Raymond Johansen og Eivor Evenrud like høyt når Smiths Venner bygger en hel by i Vestfold til 3 milliarder? Hvor kommer disse pengene fra? Hvor er hylekoret i dette landet da?

Nei, da sover de plutselig i timen. Men med en gang en muslimsk ungdomsorganisasjon skal lage et senter i Groruddalen, da begynner man å skyte fra hofta med en gang med populistisk oppgulp.

Jo, det gjør de fordi Islam Net er en såkalt «ekstremistisk» ungdomsorganisasjon.

Hvor har de det fra? På hvilket grunnlag kommer de med disse grunnløse påstandene? Har de snakket med organisasjonen? Har de hørt på hva de ønsker å gjøre for ungdommene i Groruddalen? Kan et slikt senter være til nytte for rotløs ungdom? Hvorfor er alt som har med muslimer og islam å gjøre så skummelt?

Jo, dette skyldes dessverre kun to ting: Fordommer og uvitenhet.

I over ti år har mediene, med PST i front, advart opinionen mot den islamske fare. Likevel er det bare hvite nordmenn som har utført terror på norsk jord. Men alt dette er glemt. Vi trenger ikke nevne granatmannen og drapene på Hadeland for å nevne et par.

Så slike populistiske utsagn fra de tillitsvalgte er nok en gang et fenomen som får en hel generasjon til å føle seg fremmed i eget land. Det er på tide at politikerne heller bør jobbe for å skape flere og bedre arenaer for ungdommen i Oslo for nettopp å hindre utenforskap og ekstremisme. Jeg har tillit til at ungdommene i Groruddalen vil skape et godt miljø og aktiviteter som kommer hele byen til gode.