Regjeringen kommer til å varsle full gjenåpning på en pressekonferanse førstkommende fredag, skriver Dagens Næringsliv. I en oppdatert versjon har avisen imidlertid fjernet opplysningen om at gjenåpningen vil varsles på fredag.

«Det er enda ikke formalisert i regjeringskonferanse, men ifølge DNs opplysninger er beslutningen om at samfunnet vil gjenåpnes for fullt allerede tatt i praksis.», heter det i avisas artikkel.

DN skriver fremdeles at regjeringen vil beslutte nøyaktig tidspunkt for gjenåpningen i løpet av torsdagen.

Helse- og omsorgsdepartementet avviser DNs opplysninger overfor Avisa Oslo.

– Uavhengig av om det er pressekonferanse eller ikke i morgen: Det som står i DN-artikkelen stemmer ikke. Det blir ikke varsling av full gjenåpning i morgen, skriver kommunikasjonsenheten i departementet i en e-post til Avisa Oslo.

Avventer regjeringen

Dagens Næringsliv skriver på sin side at gjenåpningen skjer i tråd med anbefalinger fra Helsedirektoratet. Gjenåpningsfasen er omtalt som normal hverdag, men med økt beredskap:

  • Befolkningen vil i liten grad påvirkes av pandemien, men må fortsatt huske på hånd- og hostehygiene, ha lavere terskel for å være hjemme og teste seg når rådene tilsier det.
  • Lokale og nasjonale myndigheter vil ha lav terskel for å sette inn tiltak dersom situasjonen skulle endre seg.

Avisa Oslo har vært i kontakt med byrådsavdelingen for Helse, eldre og innbyggertjenester for å spørre hvordan en eventuell nasjonal gjenåpning vil påvirke Oslo. Avdelingen ønsker ikke å kommentere saken før en gjenåpning eventuelt annonseres av regjeringen.

311 smittede i Oslo

Torsdag er det registrert 311 nye koronasmittede personer i Oslo – 167 færre enn samme dag i forrige uke. På landsbasis er det rapportert om 969 nye koronatilfeller det siste døgnet. 106 personer er lagt inn på sykehus.

Avisa Oslo har spurt departementet om det er planlagt pressekonferanse om gjenåpning neste uke. Det ønsker de ikke å kommentere.