Gå til sidens hovedinnhold

Disse er rikest i Oslo

Det er kun menn på toppen av listen over de rikeste i Oslo. Se listen over de som tjener mest i hovedstaden.

Kapital har laget sin årlige liste over de aller rikeste i Norge. For første gang er det kun milliardærer på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. For å stå på listen må du minst ha 1 milliard i formue. I år er det 400 milliardærer i Norge. Det er en økning på 38 personer fra fjoråret.

– Samlet formue slår alle tidligere rekorder, skriver avisen.

Topp ti rikeste i Oslo:

1. Johan Johannson

Nummer én på listen over Oslos rikeste er Johan Johannson.

Sammen med sin far Knut Hartvig Johannson og onkel Torbjørn Johannson, eier han 74 prosent av aksjene i Norgesgruppen, som eier blant annet dagligvarekjedene Kiwi, Meny, Joker og Spar. Han er nummer fire på listen over Norges rikeste og har 50,5 milliarder kroner i formue.

2. Johan H. Andresen

Johan H. Andresen er nummer 6 på listen av de aller rikeste i hele landet. Han har 45 milliarder kroner i formue. Han eier investeringsselskapet Ferd som investerer i eiendom og privateide selskaper på de nordiske børsene, skriver Kapital.

3. Stein Erik Hagen

Norges niende rikeste mann har 33 milliarder kroner i formue. Han har gjennom familieselskapet Canica eierinteresser innen retail og forbruk og er styreleder i Orkla. 90 prosent av verdiene i familieselskapet er det datteren Caroline Hagen Kjos som har overtatt.

4. Torstein Ingvald Tvenge og Petter Anker Stordalen

Tvenge har 19 milliarder kroner i formue og står på plass nummer elleve i listen over Norges rikeste. Han er eier og styreleder i Fram-systemet. Tvenges sitter på en eiendomsmasse på over en halv million m², opplyser Kapital.

Petter Stordalen har også 19 milliarder kroner i formue og deler ellevte plassen sammen med Tvenge. Han er gründer og eier i Strawberry Group, med virksomheter innen blant annet eiendom, finans og hotelldrift.

6. Edgar Haugen

Haugen ligger like bak med 18 milliarder i formue. Han eier Ragde Eiendom. Selskapet har næringseiendom både i Norge og utlandet.

7. Bjørn Rune Gjelsten

Gjelsten kommer bak Haugen og har 17 milliarder i formue. Han er på 14. plass på listen over landets rikeste. Han er investor innenfor eiendomsbransjen.

8. Christen Sveaas

På 20. plass over Norges rikeste er Sveaas som er gründer med 11 milliarder kroner i formue. Gjennom selskapet Kistefos, investerer han innenfor finans, offshore, shipping og IT, melder Kapital.

9. Fred. Olsen

Olsen har 10,3 milliarder i formue og er på 24. plass over de aller rikeste. Han er en skipsreder og majoritetseier i Bonheur BON.

10. Jørgen Dahl

Like bak er Dahl som er gründer og konsernsjef i Sector Alarm. Han har 9,5 milliarder kroner i formue.

Norges og Oslos rikeste kvinne

Norges og Oslos er 42 år gamle Else Helene Sundt. Hun eier selskapet Sundt sammen med sin bror Christian Sundt innenfor eiendomsbransjen. Hun har 8,7 milliarder kroner i formue.

Denne listen er basert på Kapitals årlige liste over de 400 rikeste i landet. Formuen tilordnes familieoverhodet i tilfeller der også arvinger er eiere.

Les også

Her er borettslaget som kryr av barn: – Dette er Bakkebygrenda på Tøyen

Les også

Denne treningskjeden tar over Ullevål kinos lokaler

Les også

Denne bensinstasjonen skal erstattes med Frogner-luksus

Kommentarer til denne saken