Da Avisa Oslo ble lansert natt til 30. november 2020, var det med et lag av journalister satt sammen fra en rekke andre aviser rundt i landet.

I tida etterpå har den nye avisa allerede gjort noen ansettelser. Allerede 4. desember ble det kjent at VG-journalist Eirik Mosveen skifter beite og blir politisk redaktør i den nye avisa, og to uker senere ble Hanne Taalesen presentert som avisas første nyhetsredaktør.

Nå er det også ansatt 11 breaking news-journalister.

– Jeg er utrolig fornøyd med ansettelsene vi har gjort så langt. Det har vært et privilegium å snakke med alle de engasjerte journalistene som brenner etter å få jobbe for oss. Jeg er sikker på at vi er i ferd med å sette sammen et lag av sjeldent høyt motiverte journalister, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal.

Se hele lista over de nyansatte journalistene nederst i saken.

Stor interesse

Siden Avisa Oslo ble lansert og fortalte at det skulle rekrutteres 35 journalister, har Storedal mottatt mer enn 500 henvendelser og over 400 søknader til de utlyste stillingene.

– Det har vært langt flere henvendelser enn vi kunne ha forestilt oss. Vi visste at vi ville være en attraktiv arbeidsgiver, men responsen er langt over hva vi hadde forestilt oss, sier Storedal.

Åtte av de elleve nyansatte vil starte i jobben allerede 4. januar.

Satser på video

Med de nye ansettelsene, er ansvarlig redaktør Magne Storedal klar på at Avisa Oslo vil satse stort på bruk av levende bilder.

– Kombinert med journalistene vi har i staben på utlån fra øvrige Amedia-aviser, betyr det at ressursene vi har å sette inn i nyhetsdekningen av Oslo øker betraktelig framover. Vi har jo som uttrykt mål «å være der det skjer, når det skjer», aller helst gjennom formidling gjennom levende bilder.

– I tillegg til Henrik Skolt som kommer fra Moss Avis, er trekløveret som kommer fra Dagbladet – Emilie Rydning, Ingrid Cogorno og Ingebjørg Iversen – mer drevne i å lage videoer enn i å skrive saker. Det sier mye om hvor mye vi satser på levende bilder. Det skal være vårt varemerke, sier Storedal.

AO vil gjøre ytterligere ansettelser framover.

Dette er de nyansatte journalistene

 • Henrik Skolt (30): Kommer fra Moss avis og har tidligere jobbet for NTB scanpix og NRK Østfold. Studerte radio- og tv-journalistikk ved NLA Høgskolen og har også studert ved NTNU.
 • Ingrid Cogorno (27): Kommer fra stillingen som vaktsjef i Dagbladet TV der hun har jobbet siden 2016. Har utdannelse fra Høgskolen i Volda og er nå i gang med Master of Business Administration ved Nord universitet.
 • Emilie Rydning (24): Kommer fra stillingen som journalist i Dagbladet TV. Har også jobbet som logger/klippeassistent i Filmreaktor. Studerte journalistikk ved OsloMet og tar for tiden bachelor i statsvitenskap ved UIO.
 • Ingebjørg Iversen (26): Kommer fra stillingen som videoansvarlig i Se og hør, og har tidligere jobbet i Dagbladet TV, Rød løper, KK og Din side. Hun har vært skrivende journalist og videojournalist, og har vært en nøkkelperson for flere av Aller medias videosatsinger. Hun har bakgrunn fra lokalavis fra Stavanger Aftenblad og Byas.no, Aftenbladets satsing for unge lesere.
 • Karl Martin Jakobsen (28): Kommer fra Drammens tidende. Har også erfaring fra Dagbladet, NTB og Rjukan arbeiderblad. Har studert journalistikk ved OsloMet.
 • Jørn Normann Pedersen (35): Kommer fra Nordlys, der han i hovedsak har jobbet som krimjournalist og vaktsjef siden 2012. Jobbet før dette i mediehuset iTromsø. Har studert historie ved Universitetet i Tromsø.
 • Eirik Løkkemoen Bjerklund (27): Kommer fra Østlandets blad. Har også jobbet i Moss avis og Aftenposten. Studerte journalistikk ved Høgskolen i Volda.
 • Edda Drægni (27): Kommer fra E24 Dine penger og har tidligere erfaring fra VG+ og VGs nyhetsavdeling. Studerte ved Høgskolen i Volda og ved International College of Liberal Arts.
 • Sevda Barazesh (28): Har journalistutdanning fra OsloMet, med bakgrunn fra Internasjonale studier i New York og mastergrad i Midtøsten-studier fra London. Hun har redaksjonell erfaring fra Røyken og Hurums avis og NRK livsstil.
 • Henrik Giæver (25): Han kommer fra vikariat i Dagens næringsliv og har tidligere jobbet for VG og Medier24. Henrik har bakgrunn fra studentavisen Universitas, der han også var nyhetsredaktør. Han har også lokalaviserfaring fra et sommervikariat i Østlandets blad.
 • Åshild Breian (53): Hun kommer fra vikariat i Aftenposten og har tidligere jobbet for Tara, Alt for damene og Aftenposten. Åshild har vært journalist, redigerer og frontsjef i Aftenposten. Hun har bakgrunn som redaksjonssjef i Tara der hun også var med på å utvikle flere magasiner som Stella, Tara frisk og Tara smak. Hun har bakgrunn fra lokalavis i Tønsbergs blad.