– Det var overraskende, sier Nils Kristen Sandtrøen til Avisa Oslo.

Han er transport- og kommunikasjonspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Onsdag morgen delte han bilde av møtet han hadde med en rev, på vei til jobb litt over klokken åtte.

Sandtrøen synes det var gøy å observere den firbeinte luringen,

– Det er jo gøy at det plutselig dukker opp en firbeint kamerat her på Løvebakken, sier han til AO.

Kort tid etter delte Sandtrøen et bilde av møtet på Facebook, der reaksjonene ikke lot vente på seg.

– Folk synes det er litt morsomt, og litt ekstra gøy ettersom jeg er glad i navnet Løvebakken og stolt av statuene. En rev på Løvebakken er første gang jeg har hørt om. Det tror jeg mange synes er artig.

I slutten av mars ble en rev observert ruslende forbi Eidsvoll plass i de mørke kveldstimene. Om det er den samme rev, er ikke kjent for AO.

– Denne virket veldig trygg og var lite redd for folk. Faktisk tok den seg en tur inni hekken frampå Løvebakken og slappet av litt innimellom. Det virket som en rev som var vant til å være rundt folk og i tettbebygget strøk, sier Sandtrøen om reven han var vitne til onsdag.

LES OGSÅ: Her bærer reven på en katt på Frydenberg: – Tror det er sønnen min sin

Sandtrøen forteller at han i sin tid studerte i Anchorage – Alaskas største by som han sier kan sammenlignes med Oslo hva gjelder størrelse.

– Men i motsetning til Oslo er det veldig mye dyr inni byen der; der er der både elg og bjørn tett på. Men i Oslo har jeg aldri sett den type ville dyr i selve byen.

Se de søte revevalpene på Vippetangen: – Disse vil vokse opp i byen

Pelle ble påkjørt i fotgjengerfeltet: – Jeg sto igjen med bare håndtaket til båndet