Vaktkommandør Morten Grimstad ved Oslo 110-sentral ramser opp:

  • Presenning som løsnet fra et stillas.
  • To slitte båter, men som ikke var helt løse.
  • Løse takplater på en adresse, men det skal ikke være noen dramatikk rundt dette.

Han har ikke mye mer å tilføye om hendelsene. Brannvesenet håndterte den løse presenningen ved å kutte bort det som var løst, for så å feste den igjen.,

Det var meldt periodevis liten storm ved kysten på Østlandet i natt, men brannvesenet fikk mye mindre å gjøre enn de hadde forventet.

Forventet mer

– Hvor mye har det vært å gjøre i natt?

– Det har vært veldig lite faktisk. Mye mindre enn det vi hadde forventet oss. Men jeg er spent på når folk begynner å våkne i dag, sier han rett over klokken 06 fredag morgen, svarer Grimstad.

Politiet er av samme oppdatering.

– Vi var veldig forberedt på det sammen med brannvesenet, men det var ikke annet en noen meldinger, blant annet at det snø begynte å smelte veldig fort ned fra et tak, men det er ikke unormalt. Noen løse taklplater, men der er det full kontroll. Så det ble ganske stille i forhold til det som var forventet, sier operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt.

Røykutvikling førte til utrykning

Nødetatene har også rykket ut til en adresse Karl Andersens vei etter melding om varmegang i en strømkabel inne i en bolig. En kvinne fikk i seg noe røyk, men det ble raskt kontroll på stedet og hun ble tatt hånd om av helse. Brannvesenet måtte drive utlufting etter røykutviklingen.

– Det skal ha vært noe tøystykke på en ledning, men det blir ikke opprettet noen sak, det var kun varmegang, sier operasjonsleder Sandnes.

Elvias strømbruddkart viser for øvrig ingen strømbrudd i Oslo kommune fredag morgen.