Skulptursonen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Billedhoggerforening og Oslo kommune.

Nå har bilen fått parkeringsbot av nettopp Oslo kommune. Det skjedde 20. april, ifølge et bilde Avisa Oslo har fått tilgang til.

– Denne bilen er et slags interaktivt kunstverk. Sånn at det er jo klart at man kan misforstå, men samtidig så er det jo et litt spesielt at kunstverket får en bot.

Det sier prosjektleder Linda S. Olsen i Norsk Billedhoggerforening til Avisa Oslo.

Det var Dagsavisen som omtalte saken først.

Møte på mandag

Olsen forteller at det skal være et møte på mandag mellom Kulturetaten, Bymiljøetaten og Norsk Billedhoggerforening for å løse opp i misforståelsene.

– Da finner vi nok en god løsning på det. Dette er jo en sak som ordner seg. Men det blir jo et humor i det at en kunstverk får en bot, sier Olsen.

Prosjektlederen forteller at bilen skal ha forskjellige opptredener i utstillingsperioden. Den vil tidvis være borte, så komme tilbake, og da med ulike uttrykk.

Bevegelig skulptur

I forbindelse med etableringen av Øvre Slottsgate som gågate, ble Skulptursonen lansert i august 2019. Hver skulptur er frittstående.

Den lilla Mercedes-Benz bilen tilhører kunstneren Agatha Wara. Den er oppkalt etter den bolivianske geriljalederen Juana Azurduy Llanos, som kjempet mot det spanske koloniveldet I Sør-Amerika på 1800-tallet.

– Det ligner et skadested etter altfor mange vodka-martinis og et Y2K-parkeringsuhell, som et åsted fra hvor sjåføren har stukket av, heter det på Norsk Billedhogger foreningens hjemmeside.

Kunstnerens bli vil fortsette å stå «parkert» i Øvre Slottsgate, gjøre opptredener, forsvinninger og gjenopptredener, som en bevegelig skulptur.

Til Dagsavisen har Bymiljøetaten uttalt at de er kjent med problemstillingen, og bekrefter at et møte skal finne sted mandag. Bymiljøetaten har ikke svart på Avisa Oslos henvendelser lørdag.

LES OGSÅ:

Les også

Kunstekspertenes tips: Disse bør du få med deg under årets Oslo Open