Bibliotek og museum har alltid tilbud til barn i feriene, og i år er de fleste tilbudene digitale. Deichman bidrar med nye digitale lesestunder i serien Natt på biblioteket, der lytterne får høre hva som egentlig skjer på et bibliotek etter stengetid. Historiene inneholder blant annet en kamp mot en monsterhai og en sau som kan mer enn å gjemme seg. Det blir også et gjensyn med den mest populære fortellingen fra Lesefrøfestivalen 2021, Slem av Veronica Salinas, og med Tor Åge Bringsværds Tambar er et troll. Tilbudet passer best for barn mellom tre og seks år, men også for litt eldre barn, og starter onsdag 31. mars.

Hvis du vil være litt mer aktiv, har Munchmuseet laget videoserien Kunstlek hjem til deg, som viser hvordan du kan bruke ting du har liggende hjemme i kunstlek. I serien gir kunstnere tips om hvordan du kan leke deg med ulike kunstformer.

Hvis været er for fint til på bli sittende inne kan du benytte muligheten til å bli bedre kjent med Middelalderparken. Stolpejakten har satt opp 18 poster i parken, og når man skanner en QR-kode på stolpene får man vite om historien som er knyttet til stedet stolpen er plassert på.

– Nå når det meste er stengt må vi ta uteområdene i byen i bruk. Vi håper at dette kan være en morsom aktivitet for hele familien – hvor man samtidig blir kjent med et historisk område i byen sin, sier Kim Hedemann Brenn, seksjonsleder i Kulturetaten.

Også i Vigelandsparken er det mye å finne på sammen med barna. Kulturetaten i Oslo kommune har laget en enkel rebus som går ut på at barna skal hjelpe Sinnataggen med å lete etter skulpturer, tegne og løse kryssord. Det er til og med en premie til de som får det til. Rebusen kan plukkes opp på Kafé Vigeland (ved hovedinngangen), eller skrives ut her. Husk egen blyant!

BUA har flere utlånsordninger for sports- og friluftsutstyr. Åpningstidene er litt varierende i påsken. Blant annet har Frigo i Gamle Oslo ofte åpent.

Muligheten til trening alene eller i små grupper er god i påsken. Utendørs idrettsanlegg er åpne for publikum, og Skiforeningen har laget en liste over fine skiturer som passer for barnefamilier. Mange av markastuene holder stengt på grunn av smittefaren, men noen holder åpent for take away. Åpningstidene oppdateres fortløpende her.

Med appen Oslo Spex kan du gå tur med Henrik Ibsen gjennom Oslos gater. Da vil du se Ibsen dele sine tanker om livet i Kristiania, og du kan også ta bilder sammen med dikteren. Dikteren dukker opp ved Ibsenmuseet, på Victoria terrasse, utenfor Domus Academica (Universitetet i Oslo), ved Nationaltheatret, utenfor Grand Hotel – og på et hemmelig sted du får vite om når de andre stedene er besøkt.

Roseslottet ved Holmenkollen passer fint for en påskeutflukt. Her kan du oppleve kunst og sterke historier fra Andre verdenskrig.
Parken er åpen hver dag fra 10 til 23.

Operaen ikke hatt publikum i salene i lang tid, men forestillingene har stadig oftere blitt strømmet til publikum. Nå har Operaen gjort tilbudet gratis og åpent for alle, og gjennom påsken kan du kose deg med to nye produksjoner. Led oss inn i fristelse presenterer Weills De sju dødssynder og Puccinis Gianni Schicchi som scenisk konsert: To saftige, mørke historier om deilig og ufordragelig synd til musikk av to mestre. Forestillingen Faun/Boléro byr på ny dans til legendarisk musikk.

Hvis du vil ut i skog og mark, får du mange tips til sentrumsnære turer på UT.no. Husk Kvikklunsj og appelsin!

Oslobukta, det nye området i Bjørvika, inviterer til et stort rebusløp i perioden 27. mars til 5. april. 10 påskeeggposter er plassert utendørs i Bjørvika-området, og turen fra post til post byr på flott arkitektur, utsikt og sjø.