Så langt er det blitt målt 20,6 grader i Oslo på pinseaften. Sentrumsgatene har vært fulle av folk som nyter sola. Og søndag og mandag skal det bli enda bedre, ifølge værmeldingen.

Mandag ventes det opp mot 25 grader, mye sol og ingen nedbør.

– Dette er den første dagen siden september i fjor at vi er over 20 grader i Oslo. Det er uvanlig sent, sier Terje Alsvik Walløe, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Avisa Oslo lørdag.

Han beskriver søndag og mandag som ganske like dager værmessig, men kanskje en grad eller to varmere.

– Det er bra det klaffer så bra med pinsehelgen, sier han.

Når folk flest er tilbake på jobb igjen på mandag, blir også været litt dårligere. Det blir såkalt «ustabilt sommervær» resten av uka. Det vil si litt regn, litt sol og vanskelige planleggingsforhold.

– Hvis man skal være sikker på oppholdsvær, må man bruke disse tre dagene i pinsen, sier Walløe.

– Fantastisk

På Youngstorget treffer vi Dogan, som nøt sola på en av liggebenkene utenfor den gamle politistasjonen i Møllergata 19.

Under bøttehatten smiler han når han beskriver været.

– Det er fantastisk, og på mandag blir det enda bedre. I tillegg er det fridag, sier han til Avisa Oslo.

Dette er favorittstedet hans. Utemøblene er gode å bruke, og det skjer alltid noe på torget under han. Under intervjuet med AO er det korpsmusikk som fyller lufta.

– De sier at Norge er dyrt, men man får gjort mye til en ok pris. Oslo har mange tilbud i nærheten av hverandre, og korte avstander, sier Dogan.

Etterpå har han tenkt seg ned i Bjørvika. Planen er å ta en is eller et glass, mens han titter på folk rundt seg. En annen favoritt er Botanisk hage, som Dogan synes er vakkert når det blomstrer for fullt.

– Føler meg fri

I Sofienbergparken møter vi Florian og Grazvydas, som spiller bordtennis. Det gjør de nesten hver eneste dag, året rundt.

Florian har spilt siden han var liten. Bordtennis gir han en helt spesiell følelse.

– Da føler jeg meg fri, sier han til AO.