– I Oslo vil været fremover bli mye det samme som vi har sett i det siste. Det vil være delvis skyet og perioder innimellom med klarvær, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moksnes.

Hun forteller at det i høyereliggende strøk er vind fra nordøstlig retning.

– På Tryvannshøgda er det laber bris med kuldegrader, men det blir kanskje roligere fra onsdag av, sier Moksnes.

Store snøforskjeller

Ifølge meteorologen vil det fra torsdag og utover være mindre skyer.

Hun forteller at i høyden øker snømengden kjapt. Ved Blindern er det kun et par centimeter med snø, mens på Tryvann er det 60 centimeter. I periodene med skyet vær vil det komme noe dryss med snø, men meteorologen regner ikke med noe stort påfyll.

– Skøyteføret blir jo bare bedre og bedre siden det skal holde seg kaldt. Men når det gjelder skiføret kan det nok være litt hardt i de mest populære områdene. Hvis du drar litt opp i høyden er det mye snø i marka, så det kan absolutt være mulig å få tatt en skitur også fremover.

Januarmåned har vært den kaldeste og tørreste på ti år. Månedstemperaturen for hele landet var 3,3 grader under den nye normalen, som er fra 1991 til 2020.

Har tilpasset seg global oppvarming

Moksnes forklarer at de akkurat har byttet såkalte normaler, som viser snitt-temperaturene på tretti år.

– Man må sammenligne med det ferskeste man har, sier hun og legger til at de nye normalene er litt mildere enn de gamle de fleste steder på grunn av global oppvarming.

– Januar var kald sammenlignet med den nye normalen.