Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Oslos nye byråd

Oslo SVs leder Sunniva Holmås Eidsvoll tar over for Inga Marte Thorkildsen som byråd for oppvekst og kunnskap.

Det kommer frem i en pressemelding fra byrådet.

- Byråden for oppvekst og kunnskap har ansvaret for barnehager, barnevern, skoler og skolehelsetjenesten. Det er selve grunnlaget for at alle barn og unge skal ha en god oppvekst med trygge voksne. Jeg er veldig glad for at Sunniva Holmås Eidsvold, som er drivende dyktig og kjenner Oslo, skal ha akkurat denne jobben, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) har 10 års erfaring som folkevalgt i Oslo fra bydelsutvalg og bystyre. Siden 2015 har hun vært gruppeleder for SV i bystyre i Oslo. Holmås Eidsvoll har vært leder av Oslo SV siden 2017.

Avisa Oslo har foreløpig ikke fått noen kommentar fra den Grünerløkka-baserte SV-eren.

- Det blir det veldig bra, sier imidlertid Oslo MDGs fungerende politiske leder Rauand Ismail til Avisa Oslo.

Oslo Aps helt ferske gruppeleder Andreas Halse er helt enig med Ismail. Den har imidlertid følgende kommentar:

- Rent personlig er jeg jo litt bitter. Jeg har samarbeidet veldig godt med Sunniva og jeg hadde håpet å gjøre det som gruppeleder også. Samtidig er hun et godt valg som byråd. Min erfaring er at hun er rask til å skjønne sakene hun jobber med, og veldig god på å finne balansen mellom å stå på krav og når de må senkes, sier Halse.

Eidsvoll er gift med Heikki Holmås (SV) som var utviklingsminister under Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering.

Han er stolt av kona som nå trer inn i et nytt verv.

– Jeg er forferdelig glad i min kone, og har en enorm respekt for henne. Hun er et hardtarbeidende, dypt engasjert menneske som står på for å stoppe de farlige klimaendringene, og for en mer rettferdig verden. Det har hun gjort siden hun engasjerte seg for operasjon dagsverk på ungdomsskolen til i dag, sier Holmås til Avisa Oslo.

Kommentarer til denne saken