Tusen, tusen takk for tilliten jeg har fått, sa Steenstrup etter å ha blitt valgt.

Steenstrup ble valgt uten motkandidater under lørdagens årsmøte i fylkeslaget. 98 prosent stemte på Steenstrup, mens 2 prosent stemte blankt. Han innledet sitt lederskap med å takke sin forgjenger Heidi Nordby Lunde for det han kalte en formidabel innsats. Oslo Høyres nye leder rettet også en takk mot den nå avgåtte nestlederen Eirik Lae Solberg.

Deretter varslet han en ordentlig runde med samtaler med bydelslagene, Unge Høyre, Oslo Senior Høyre, Oslo Høyres Kvinneforum og resten av Oslo Høyre.

Steenstrup ønsker å høre deres synspunkter om veien videre. Overfor Avisa Oslo understreker han også hvor viktig det er å involvere de rundt 4.000 medlemmene og Oslos befolkning i utformingen av ny politikk.

- Jeg har bare en suksess i denne organisasjonen om jeg klarer å få alle med, sier Steenstrup, som har en ambisjon om at Høyre i Oslo skal være et bredt folkeparti med stor medlemsvekst framover.

Vil erstatte Raymond om 18 måneder

68 år gamle Steenstrup har lang fartstid i partiet, og sto på 14. plass på Høyres stortingsliste i Oslo.

Han har tidligere vært statssekretær i finansdepartementet og Statsministerens kontor, var stortingsrepresentant mellom 1981 og 1989 og representerte partiet i Oslos bystyre mellom 2015 og 2019.

Morten Steenstrup er også grunnlegger av advokatfirmaet SANDS.

Oslo Høyres nye leder ser fram til arbeidet med nytt program før valget 2023. Her blir politikken på kjernefelter som skole, barnehage, næringsliv, helse, integrering og valgfrihet innen helsesektoren viktig.

- Nå skal vi legge en plan for å gi Raymond avløsning om 18 måneder og Jonas avløsning i 2025, understreker Høyre-politikeren i intervjuet med Avisa Oslo.

- Blir kjempemessig

Merete Agerbak-Jensen (54 ) er valgt som nestleder. Hun har tidligere vært vararepresentant på Stortinget, og satt i bystyret i Oslo fra 1987 til 1995 og 1999 til 2003. Fra 2006 til 2009 var hun byråd for byutvikling i Oslo.

Oslo Høyres nye lederduo tar over fylkeslaget etter at Heidi Nordby Lunde og Eirik Lae Solberg takket nei til gjenvalg som henholdsvis leder og nestleder.

- Dette blir kjempemessig. Oslo Høyre får en leder som er ambisiøs på organisasjonens vegne, og en nestleder som er bunnsolid på byutvikling. Nå er jeg superoptimist på Oslo Høyres vegne frem mot 2023, sier tidligere leder Heidi Nordby Lunde til Avisa Oslo etter valget av ny leder.

Også bystyregruppeleder Anne Haabeth Rygg er fornøyd.

- Dette er to kloke, varme personer som jeg gleder meg masse til å samarbeide med fremover. Morten med stor erfaring fra næringslivet og Merete med stor erfaring på miljø og byutvikling, vil ha masse å bidra med i Oslo Høyre fremover, sier Rygg til Avisa Oslo.

Det nye ledelsen består av Morten Steenstrup (leder), Merete Agerbak-Jensen (nestleder), Anita Leirvik North (kvinnepolitisk leder), Ingeborg Tennes (medlem). I tillegg sitter Anne Haabeth Rygg (gruppeleder), James Stove-Lorentzen (gruppenestleder), Ine Marie Eriksen Søreide (Oslo Høyres stortingsgruppe), Grete Horntvedt (leder Oslo Senior Høyre) og Emma Erlandsen (leder Oslo Unge Høyre).