Gå til sidens hovedinnhold

Dette er én av bare tre Oslo-skoler som tilbyr den prestisjefylte undervisningen

Blindern videregående skole har digital åpen dag for potensielle elever.

I år vil åpen dag foregå annerledes enn tidligere fordi det ikke er mulig med fysisk oppmøte i skolene: Nye elever som ønsker å besøke mulig fremtidig studiested, kan delta på åpen dag virtuelt gjennom kommunikasjonsplattformen Teams. De videregående skolene er stengte, så det er stille i korridorene på Blindern videregående skole.

Målet med åpen dag har vært at de elevene som skal starte på videregående, kan besøke studiesteder i forkant av søkeprosessen til våren.

Pandemien har imidlertid stanset fysisk oppmøte i skolen for mange, og da har skolene måttet tenke nytt. For elever som kunne tenke seg å starte på International Baccalaureate (IB) ved Blindern, er det viktig at potensielle skolestartere har den informasjon de trenger for å ta det rette studievalget.

Må tenke nytt

På Blindern videregående skole har de løst utfordringen ved å tilby en digital presentasjon av skolen.

– Det er elevene som har laget innholdet, forteller assisterende rektor Tonje Røseth.

Hun sier videre at elevene ved skolen har samlet materiale til skolens hjemmeside, slik at man selv kan gå inn å se de ulike tilbudene ved skolen. På den måten er det enkelt å få med seg innholdet hjemmefra.

– Vi har valgt å ikke ha en omvisning. Elevrådsleder presenterer skolen, også har vi filmsnutter laget av elevene, utdyper hun.

Saken fortsetter under bildet.

International Baccalaureate (IB) er et utdanningsprogram ved Blindern videregående skole, som undervises på engelsk, fransk eller spansk. I Oslo undervises det på engelsk, med mulighet til å ta andre språkklasser i tillegg. Undervisningsprogrammet tilbys i 124 land verden over.

IB-koordinator Emmanuelle Bjerkem tror at det er bra at elevene får utfordret seg ved at de ikke kan være fysisk til stede på skolen under åpen dag i år.

– Studentene må også selv reflektere over hvorfor de går her, og hvorfor de valgte å gå på IB, sier hun.

Les også

Leander og medelevene ber statsråden avlyse eksamen: – Tror stressnivået er høyt

På grunn av stengte videregående skoler i Oslo, har elevene ikke kunnet møtes for å organisere dagen på vanlig måte, men det er likevel viktig for elever og lærere at publikum skal få et positivt inntrykk av skolen, og IB-programmet.

– Det er like viktig for oss som det er for dem som skal begynne her. Vi er kjempespente på hvordan dette vil gå. Elevene har organisert seg for å få dette til. De er med gjennom Teams og klare til å svare på spørsmål fra publikum, sier Bjerkem.

Internasjonalt utdanningsprogram

Blindern videregående skole er en av tre skoler som tilbyr studieretningen International Baccalaureate i Oslo. I tillegg til Blindern videregående skole, tilbys IB-linja på Manglerud, Bjørnholt og Norlights International School.

Saken fortsetter under bildet.

IB-koordinator Bjerkem understreker at det at man ikke har mulighet til å fysisk møte hverandre, har gjort at de må finne nye måter å nå fremtidige elever på.

– Den største ulempen er at folk ikke kan møtes fysisk, som ville vært det beste. Hvert år er det god stemning under åpen dag. Idag må alle sitte hver for seg, forklarer hun.

Det har derimot åpnet for nye, kreative løsninger for hvordan elevene velger å håndtere utfordringen ved å ikke være til stede på skolen.

– Det er samtidig veldig fint å se hvordan elevene taklet det. Litt av det å gå på IB har å gjøre med å ta risiko, så nå har vi tatt en risiko også ser vi hvordan det går, sier hun.

– Litt av det å gå på IB har å gjøre med å ta risiko, så nå har vi tatt en risiko og så ser vi hvordan det går.

Les også

Ingrid er blant 160 permitterte lærlinger: – Man blir mindre rusta

Kommentarer til denne saken