Gå til sidens hovedinnhold

Dette bandet forbereder seg til et liv etter korona: – Folk trenger enkel rock & roll nå

Under pandemien slipper bandet Døgnåpent en ny låt. De er optimistiske for fremtiden, og øver for å bli klare til å spille for et publikum igjen: – Noen vil ha sommerkroppen, vi vil ha spilleformen på plass igjen til når det er lov å spille, sier vokalist Jesper Nordahl Finsveen.

– Det handler om å gjøre låten tidløs, sier gitarist Øistein Norum Monsen. Han sier at han har savnet å høre norsk rock.

– Jeg savner å høre en god rock-låt på radiokanalene jeg hører på.

Alle bandmedlemmene ser fram til å kunne spille for publikum igjen. De kjenner på følelsen av misnøye, som de tror publikum også kjenner på. Gjennom musikken har de satt ord på endel ting de mener folk tenker mye på nå.

– Den treffer tidsånden. Det er ikke lov å si så mye annet enn at dette er en dugnad, at dette må vi stå i. Men nå er det lov å si at nå er det kjedelig, sier Monsen videre.

Bandet er nå aktuelle med sangen «HEI!». Den beskrives som en tidsriktig sang som spør rett ut: «Hvordan går det med deg?»

Se musikkvideoen nederst i saken!
Norsk, enkel rock'n'roll

Bandet består av fem menn, som alle har en forkjærlighet for musikk. De tror at deres tekster kan feste seg på folks lepper:

– Vi er et band som spiller inn musikk for å spille live. Det er det som er det gøyeste i verden. Vi syns sangen har et allsang potensial. Det tror jeg folk trenger nå, god stemning. Det er enkel rock'n'roll med fire akkorder, og det tror jeg folk trenger nå, sier gitarist Ådne Husby Sandnes.

– Lavterskelmoro, supplerer Monsen.

Bandet higer etter å holde konserter igjen, men fokuserer på å lage gode låter til den tid de kan innta scenene igjen:

– Man trenger en god bunke låter til når man skal ha vorspiel igjen snart, sier Sandnes.Han sier at han liker å lage musikk, men at å skulle være artist på heltid virker krevende:

– Det er gøyere å leke rockestjerne enn å være det, for det er utrolig slitsomt, og lite penger. Det har jeg ikke råd til rett og slett, konkluderer gitaristen.

På listen over mål de ønsker å oppnå står blant annet plateslipp og turné. Det skal ikke så mye til for dette bandet å føle seg fullkomne:

– Spille på radio – det har vi fått gjort nå. Også er det en Norgesturné. Trenger ikke mer enn en uke. Også er det å gi ut en plate. Da kan jeg dø, innrømmer Monsen.

– Mitt mål er å lage vorspiel-rock. Det blir god stemning, sier Bare det å spille inn en låt var fett, sier Sandnes.Lys i enden av tunnelen

Selv om ting ikke er som før, og kulturlivet har stoppet litt opp, lever de i håpet om at det vil være mulig å gjenoppleve gleden av å spille for fulle lokaler:

– Man må ha noen lyspunkter. Man vet aldri helt når og hvor man kan spille ute igjen og hoppe rundt på konsert igjen, sier Sandnes.

– Det er jo et lys i enden av tunnelen. Man kan sette seg noen mål om å kunne spille ute igjen til sommeren, fortsetter han.

– Hva er det første dere vil gjøre når det er mulighet til det?

– Spille for masse folk som står tett inntil hverandre, drikker kanskje litt for mye i løpet av kvelden. At folk står skikkelig tett og gulvet gynger fordi folk koser seg, sier vokalist Jesper Nordahl Finsveen.

– Jeg gleder meg til vi kan se at folk synger med og ikke har munnbind på, sier Monsen.

– Noen har sommerkroppen, vi har spilleformen inne når det er lov igjen, sier Finsveen.


– Vårt mål er vel å vekke sjangeren litt til livs. Jeg savner jo den type musikk på radio. Ikke at det er dårlig musikk på radio, men jeg savner å høre en god rock-låt på kanalene jeg hører på. Det er noe eget ved å se et kult band spille på scenen, sier Monsen.


Vorspiel-rock og norgesturné

Pandemien har endret på måten vi møter hverandre og hvordan vi har det, og sangen reflekterer følelsen mange sitter med, nemlig at det ikke går så bra som man skulle ønske:

– En stund gikk man jo rundt å følte på at alle andre hadde det bedre, sier Monsen.

For den nybakte faren blir det mye tid hjemme, og mye tid med egne tanker:

– Man sitter mye alene, man har hjemmekontor, og det er lett å tenke at gresset er grønnere på andre siden, men så er det sånn for alle, fortsetter han.

Bandet er glade for at de kan treffes, øve, skrive nye låter og forberede seg til en fremtid der det er mulig å holde konserter for en stor samling. For enkelte av bandmedlemmene betyr det å kunne drive med musikk ganske mye:

– For meg blir jo dette bandet terapi, bedyrer Monsen.


Monsen ble far for kort tid siden og han kjenner at det tar på å skulle jobbe hjemmefra når han heller skulle drevet med andre ting. Det at han kan øve med bandet gir han den lille optimismen som skal til for å holde motet oppe:

– Akkurat nå synes jeg det er tungt med korona-hjemmekontor, men så kommer jeg hit. Derfor jeg klarer å holde det flytende. Jeg vet at i morgen blir en bra dag for da har jeg vært her å spilt, sier han videre.


Døgnåpent

Medlemer:
Jesper Nordahl Finsveen (26) - Vokal
Ådne Husby Sandnes (27) - Gitar
Joakim Skardal (25) - Trommer
Øistein Norum Monsen (47) - Gitar
Pål Mathias Brandsvoll (25) - Bass

Når pandemien er over skal de:
– Drikke øl
– Samle hele gjengen
– Ta med barnet til besteforeldrene

– Hva gjør dere om to år?
– Spiller konserter
– Deltar på festivaler
– Drar på turné

Kommentarer til denne saken