Gå til sidens hovedinnhold

Derfor øker smittetallene: – Vi får avdekket og smittesporet nye smittetilfeller

Helsebyråd Robert Steen er tilbake fra ferie, og kommer hjem til et Oslo med stigende smittetrend.

– Det har vært en økning i smittetallene i uke 30 sammenlignet med uka før. I forrige uke ble det registrert totalt 279 nye smittetilfeller, mot 151 i uke 29, sier Robert Steen.

Helsebyråden påpeker imidlertid at dette er en ventet utvikling, som skyldes at fellesferien er ferdig.

– Som forventet ser vi en økning i smittetallene i forbindelse med fellesferien hvor flere mennesker reiser – både innenlands og utenlands – og samles med venner og familie. «Reise» er registrert som antatt smittested for over 25 prosent av smittetilfellene i uke 30, forklarer helsebyråden

Han peker også på at det er flest unge som smittes.

– I uke 30 ble det registrert flest nye smittetilfeller i aldersgruppen 20–29 år (133), og det er også i denne aldersgruppen hvor det har vært størst økning sammenlignet med uka før. Kun ett smittetilfelle er registret i aldersgruppen over 70 år de fire siste ukene, sier han, og legger til:

– Samtidig har testtallet for uke 30 gått opp sammenlignet med uka før. Det betyr vi får avdekket og smittesporet nye smittetilfeller.

Steen peker på at det til tross for økt smitte den siste uken, ikke er snakk om noen stor økning i antall innleggelser. Samtidig blir stadig flere i Oslo vaksinerte.

– Antall sykehusinnleggelser for Oslosykehusene er fortsatt lave, og har holdt seg under 10 innlagte i hele juli. Stadig flere vaksineres, og per nå er 85,2 prosent – 748.688 vaksinedoser – del- eller ferdigvaksinert i Oslo kommune. Andel ferdigvaksinerte personer er 41,5 prosent og delvaksinerte er 43,7 prosent.

Les også

Folk kommer fra hele byen for å leie gratis utstyr i BUA: – Synd at noen tenker tilbudet bare er for barnefamilier

Les også

Da den plagsomme mannen gikk av banen, kom tårene fra jenta. Hun takket for at jeg blandet meg inn

Kommentarer til denne saken